Lucka 18. Julsnapsen

 
Tid att fixa snapsen till jul. Jag köpte dom fina halvlitersflaskorna på Panduro för en hyfsad peng.
 
I Julsnapsen finns:
Ca en halv påse hela nejlikor
Ca en halv påse kardemummakärnor
2 cm ingefära
kanelstång
8-10 russin
Nu ska detta stå och gotta sig fram till julafton då det ska silas och kylas. Alltså ungefär en vecka.
 
På fredag (3-4 dagar innan den ska drickas) ska nästa snaps göras och det blir Honungssnaps. Till det behövs:
1,5-2 msk honung
kanelstång
3-4 hela nejlikor
 
Båda blir på en halv liter och gärna då med ett brännvin som inte är så starkt.
 
 
På baksidan av etiketten skrev jag vad vi haft i snapsen. Kan ju alltid vara intressant att veta.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Har redan gjort julsnapsen :)

Svar: Ja, du var snabbare där :) Jag gjorde bountysar igår förresten. Inte lika snygga som dina men smaken var det verkligen inget fel på ;)
Mariette

2013-12-18 @ 22:25:36
URL: http://lenahaga.blogg.se/
Postat av: Annelie Hedman

Uppfriskande snaps! :) Hade varit kul att testa någon gång.

Svar: Gör honungssnapsen som bara tar några dagar :)
Mariette

2013-12-18 @ 23:50:28
URL: http://elefantnytt.se
Postat av: Annelie Hedman

Sv: om hunden lämnar mat av färskfodret, så är den mätt och får eller fått för mycket.

sv 2: Alfons har ännu inte tappat sin tand. Men vet. sa att vi skulle avvakta.

2013-12-19 @ 00:04:49
URL: http://elefantnytt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0




Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...