Nu har vi förhandlat

.. och jag får välja kök (JAAAA HURRAAAA, lite diskret) och sambon får sin veranda från ovanvåningen med en trappa ner till trädgården. Han lovar och bedyrar att jag kommer att uppskatta detta i sommar när jag sitter i kvällssolen och njuter... och jag i min tur utlovar att han kommer att älska sitt nya VITA kök.

Nu när detta är klart blir jag tveksam... ska vi ha ett vitt kök egentligen? Eller blir det inte finare med ek och svart? Jäääää, nu blir jag frustrerad! Tänk om det blir skitfult, då får jag skämmas som tusan sen.
 
Är det meningen att man ska behöva ta ett så stort beslut själv eller???

Satte nästan kaffet i halsen

... när denna kille med en så UNDERBAR röst uppenbarade sig på TV4´s nyhetsmorgon precis. Hur har jag kunnat missa detta? Sanslöst! 
 

Melodifestivalen 4: ... och vinnare ikväll...

blir... Sibel, tro det eller ej. Tjejen har växt och det låter riktigt bra.sedan har Lovestoned en lite skön låt men de går nog inte vidare...
 

... utan det gör väl Peter Jöback. Låten skulle kunna vara rätt ok om någon annan med en kraftigare röst framförde den istället och inte den här fjanten med darrig mjäkröst.


Promenadbilder

Tog med kameran på promenaden idag.

Tiny göttar sigSå söt min minstaHärlig utsikt. På sommaren är här helt fantastiskt...

Sicken slarva

Var på ett svettigt boxingpass ikväll. När jag kom hem var klockan mycket och ingen hade ätit så det fick bli IKEA-pizzor... och så var det träningspasset jättemycket till ingen nytta. Vad gör jag med min kropp? Jag kommer att bli såå skitfet!!!

Fast nästa vecka tänkte jag prova på lite nya pass som poweryoga, styrketräning och kanske styrka - balans.

 


Nu börjar det

Ikväll kommer sambons bror, som är snickare, hit för att i detalj gå igenom renoveringen. Hur ska det se ut? Vad börjar vi med? Vad kan det komma att kosta ungefär? Kan jag röja redan ikväll...? ;)
Det börjar röra på sig nu känns det som.

Hjälp, jag har blivit en fönstertittare!

Det är ju inte klokt! Nu spanar jag in folks kök när jag går med hundarna på kvällarna. Vi har inte kommit igång med renoveringen än och ändå verkar det ha slagit runt helt i huvudet på mig. Man undrar hur det ska sluta om det redan nu är så här illa.

Fast jag ska erkänna att jag har fått en del kökstips på mina promenader (Fattar inte att jag skriver detta).
                                       


Melodifestival 3: ikväll vinner...

Crucified Barbara helt klart! Könstigt annars.

 ... och Darin förmodligen, fast låten inte är något speciellt bra.

... och sommarplågan står nog blöjpopparna Timoteij för... ;)
Lääängtar efter sommaren

Sitta i uterummet med ett glas vin... hundarna myser och spionerar på grannarna... se hur pelargonplantorna tar sig... suuuck vad jag längtar!


Ska titta på kök idag

Har varit runt överallt och idag har turen kommit till IKEA. Vi har varit och kollat där innan och efter att ha sett priserna på övriga kökstillverkare tar vi gärna en titt till. Hoppas, hoppas vi hittar något som hela familjen kan tycka är ok.
Strategin för dagen är att röra sig runt de kök som jag gillar och peka på detaljer så att inte sambon hinner se så mycket på övriga. Eftersom han hatar att gå på IKEA så tror jag starkt på min plan.
Ska dessutom bli lite kul att kolla in det nya IKEA på Svågertorp.


Usch vad sur jag är just nu...

Jag är så sur så jag vet inte var jag ska bli av. Var och tränade step och jag fixade det inte alls. Har koordination som en förvirrad gås och passet gav naturligtvis inte ett skit eftersom jag inte hängde med alls. Hur har jag kunnat tillåta mig att bli en sådan soffpotatis som jag har blivit? Måste vara totalt blåst!

Dessutom snöar det, är skithalt och jag måste köra och hämta sonen och sambon som är på Rammsteinkonsert i Malmö. AHHHHHH SÅ SUUUUR...Ska det vara så svårt att enas?

Köksrapport!
Just nu möts vi halvvägs i färgskalan - ek. Fast jag vill inte ha ett ekkök, jag vill ha ett i vitt! Nu läggs en andra växel in och jag får nog påtala vem som är mest i köket, städar där o.s.v. Problemet här är nog bara att det inte går hem riktigt. Med en öppen planlösning, kök och vardagsrum, är man ju lika mycket överallt. Jag får komma på lite smartare argument känner jag...

Har alla det så här eller är man rörande överens i allt från början? Suck...

Melodifestivaldansen - flipp eller flopp

HA HA HA nu har det till och med gjorts en melodifestivalsdans... så jädra nördigt! Med steg-för-steg-anvisningar om hur man gör. Vad är då tanken med detta? Att man ska köra dansen i vardagsrummet? Eller ute på dansställen... ?  HA HA HA... Ja eller hur?

För att se steg-för-steg http://svt.se/melodifestivalen
Melodifestival 2: kvällens vinnare...

är helt klart Andreas Johnson


... och Kalle tror jag, dock inte min favorit!
Har varit på världens mysigaste pass

Morgonpass är inte min grej... trodde jag. De morgonpass som jag har varit på innan har varit direkt vidriga eftersom kroppen inte är vaken och absolut inte upplagd för att röra på sig.

Men detta... det började med att man kom in i gympasalen där det var tända ljus lite överallt, lugn musik och till detta körde vi en stunds yoga.
Efter det blev det gummiband och armövningar... så där lite lagom jobbigt.

Och slutligen ett spinningpass då man orkade ge järnet. Så himla göttigt. Efteråt bjöds det på frukost i deras allrum.
Vilken härlig början på fredagen!

Nu börjar dragkampen

Vilket kök ska vi ha, vilka färger? Hur ska vardagsrummet vara, fondvägg eller? Ja, nu börjar denna tröttsamma diskussion som kan bli både högljudd och slitsam. Jag kan tänka mig ett kök i vitt, sambon vill ha valnöt. Jag vill lägga nytt tak med nya pannor, sambon vill laga det befintliga. Jag vill ha en dörr från tvättstugan ut mot trädgården, sambon vill ha en dörr ut från ovanvåningen med trappa ner till trädgården. Som sagt, detta kommer att bli en segdragen process.


Drömmer om att börja renovera

Det börjar närma sig... Jag bläddrar febrilt i kataloger och kollar bloggar som besatt. Det kommer att bli väldigt rörigt eftersom vi tänkte fixa hela ovanvåningen på en gång, vilket bland annat innebär kök, vardagsrum och toa. Men det ska bli så spännande och kul att vi knappt kan vänta en minut till på att komma igång. Får nog skapa en kategori till på bloggen har jag en känsla av ;)


En kvinnas vecka på gym

... tillägnat alla som någonsin försökt att få till en
regelbunden träningsrutin...

"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.

Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.


________________________________

Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande!

Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande. Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor. Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den.

Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås! Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen...
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet!

PRECIS SÅ ÄR DET! Tack A-L, du förstår verkligen hur det är!


Melodifestival... och kvällens mest pinsamma är...

Dolph Lundgren!

DET är vi väl överens om i alla fall?Melodifestival... och kvällens vinnare är...
Ja, jag kan avslöja det redan nu! Just det... Ola och Linda Pritchard naturligtvis!!

Älskar lediga lördagar...

... och speciellt förmiddagarna. Man har hela helgen framför sig och kan planera helt fritt. Idag måste jag städa och storhandla men imorgon tänkte jag åka och shoppa. Upptäckte igår när det var stora vattenpölar överallt, att det håller ju inte mina stövlar och skor för. Sjögång i skorna och russintår, härligt!

Min hemliga last

Ja, nu erkänner jag...ser på "Halv åtta hos mig" varje kväll. Är jag inte hemma när det går så ser jag det på Tv4 play när jag får tid. Man sitter och tycker saker om maten men egentligen har man inte en susning eftersom man inte vet ett dyft om hur det smakar. Ändå hör jag mig själv säga saker som: "Jamen, borde inte hon ha fått högre poäng för det där" eller "idag var väl bättre än igår". Vad fasen vet jag om det?
Patetisk är man... undrar hur det går imorgon?

Melodifestivalen: sämsta startfältet i Malmö

... och vi som hade tänkt gå och se det i år. Så himla typiskt! Pernilla Wahlgren, Py Bäckman och Peter Jöback... kan det bli värre?
JAG KRÄÄÄKS!

Finns ändå ingen som slår den här. Oslagbar ha ha!


RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...