Har någon snott dina bilder?

Det kan du kolla upp nu. Gå in på Bildkollen, skriv in bildens adress och VIPS så får du reda på om någon annan använder dina bilder.

Med tanke på vad som kan hända med ens bilder i oseriösa sammanhang så är en sådan här tjänst verkligen välkommen.

Marängtårta

Det börjar på midsommar och sedan gör jag den här tårtan många gånger under sommaren. Den är så god att det vattnas i min mun bara jag tänker på den :)Gör den! Det är inget du ångrar.

2 Marängbottnar
Vaniljgrädde (4-5 dl vispgrädde med 1-2 msk florsocker)
0,5 liter vaniljglass (jag brukar skiva den och lägga på innan grädden)

Dekorera med chokladsås och jordgubbar, eller annan frukt.


Den stickade klänningen färdig

Efter en del svordomar och tandagnisslan är den äntligen färdig och den var så kul att göra. Hade den så klart på mig igår på midsommar.
Nu har jag köpt garn till att göra den här tunikan.
Härliga midsommar

Idag ska det ätas gott och hoppas på fint väder så att vi kan sitta ute. Det har börjat bra i alla fall med molnfri himmel.

Jag ska, trots att vi inte har ett kök, göra en del mat. Vad sägs om Västerbottenpaj, matjestårta eller laxrullar? Efter det en marängtårta med jordgubbar...

HA EN RIKTIGT BRA MIDSOMMAR!
Aj aj, har trampat Arvika på tårna

Fick den här kommentaren:
"Arvika kommun har de facto ingen officiellt antagen kommunslogan. Och således inte heller "kommunen med stake".
Mvh
Eva Österlind
Informationssekreterare
Arvika kommun"

Ja, vad kan jag säga... en del kommuner lever på sin inofficiella slogan. Ta Skurup till exempel, deras slogan är faktiskt inte "When in Europe don't miss Skurup", men den officiella är så trist att ingen kommer ihåg den. Om nu Arvika benämns som "kommunen med stake" inofficiellt så ta det positivt, man kommer ihåg er eller hur?

Kul att Arvika kommun har hittat min blogg. Välkommen åter!Här är mina källor:
http://klav.se/allakommunslogans.html
http://karolinajohansson.blogspot.com/2008/03/arvika-kommunen-med-stake.html
http://falkopingsskvaller.blogspot.com/2007/06/vsters-gurkstaden.html

 

 

 


Kommunslogans

Det här med att många kommuner använder sig av slogans för att marknadsföra sig är lite kul. Jag har kollat in det klart och hittade några riktigt bra och ett par ganska misslyckade. Vad sägs om:

Karlsborg - Sveriges reservhuvudstad          
Vingåker - En promille kan inte ha fel!       
Arvika — kommunen med stake
Falköping — Sveriges kotätaste kommun
Mellerud — Hårda bud i Mellerud
Surahammar — Din tugga av det sura äpplet
Åmål — Alltid något, sa han som fick se Åmål
Österåker — mer än bara en anstalt

Mina klara favoriter är:
Skurup - When in Europe don't miss Skurup
Trosa - Världens ände

Unna-mig-dag
Idag ska jag käka lite vad jag vill och unna mig litegranna extragott. Lördag är en härlig dag!

Är detta ok?

Vet inte riktigt vad man ska tycka... Kanske kan jag inte se humorn i det...

Det känns lite snedvridet med ett sånt budskap och inget jag hade köpt till min dotter i alla fall.
Trädgårdspyssel

Igår var jag och köpte plantor till rabatter och krukor. Som vanligt köpte jag inte ens hälften av vad jag behöver, så det blir till att åka iväg igen. Ska försöka hinna ta ett tag innan jag sticker till jobb.Hade behövt klippa gräsmattan också. Tror ni man kan hyra den här killen?


En ny liten tjock

Nu har jag bytt mobil, tyckte jag behövde det ;)
Den gamla var så väl använd att grejer började ramla av. Hmmm...

Min nya är en sån lagommobil...lagom kamera... lagom ljud... och lagom stor. Jag känner mig så nöjd... ja och så går det att ringa med den också, sån tur :)Hallå solen

Var är du??? Tycker du inte om oss längre?

 I tidningen står det att du ska vara framme mycket idag... och står det i tidningen så är det sant... det vet du väl?...


Gött

Öl och pizza bidde det ikväll...


Vad gör man till midsommar?

Vill absolut inte vara här hemma och tanken på att bjuda hem folk är ju helt befängd. Det gör mig ganska ledsen eftersom jag verkligen hade sett fram emot en midsommarfest detta året med mitt nya kök där jag skulle göra fantastisk mat... och att sedan sitta på verandan och se solen gå ner... Ja, ja i en annan tid kanske :(


Kanske fira på en camping kan vara något, det har jag aldrig gjort som vuxen och det kan nog vara ganska mysigt. Undrar om det fortfarande går att boka en stuga någonstans? Och vart ska man åka?


Kaffe är nyttigt


En studie gjord på möss visade att kaffe kan motverka viktuppgång och dessutom att 3 koppar om dagen skyddar mot diabetes, lindrar astma och bronkit, stärker minnet och skyddar mot bröstcancer. Inte dåligt måste jag säga.

Mitt morgonkaffe är heligt och avnjuts tyst och stilla i ensamhet. Det är min stund då jag laddar batterierna inför dagen.


Du gamla du fria...

Ingen tycks veta exakt varför vi firar denna dag och dessutom råder skilda meningar om det är något att fira. Nu har det visst kommit en ny förklaring till varför. Ingen riktig nationalkänsla eller hur?

MIN nationaldag är på midsommarafton och DÅ firar och har alla svenskar en riktig sommarkänsla. När firar du?


En bit har det blivit

Jag skulle gärna sitta hela tiden och sticka för jag tycker den är så rolig att göra. Tyvärr så känns det som om jag har ovanligt lite tid och ork till det just nu. Trots detta så har jag till kommit till bröstpartiet nu och den är snart färdig. Jag har sällan haft så mycket problem med att räkna om och få till mönstret men ack så kul.Sommarplåga, oh ja

Helskön och spås bli sommarens plåga. Man kan inte mer än hålla med, nynnar på den redan.


En sån goding...

Den här härliga typen har bott under vårt golv. Undrar om han har släkt och vänner därunder också? Blir lite nervös vid tanken. 

Vår hund, Tiny, fick i alla fall en brakmiddag och verkar väldigt nöjd med sitt byte. Spindeln och Tiny är nästan i samma storlek, så han kommer nog att vara mätt i en vecka eller så. 


Ruggig eller hur?


Kan man tro på det?

Idag ska det bli 22 grader och SOL! Jag ska bara suga åt mig all värme och försöka vara ute hela dagen. Behöver ju ta ett rejält tag i trädgården men det har regnat och varit kallt så då vill man inte påta i rabatter precis. Det ska vara "njutsamt" att jobba i trädgården annars kan det kvitta.Hemma igen

Jag vet inte om jag gjorde några direkta fynd i Ullared men mysigt var det. Köpte i och för sig ett kamerastativ billigt. Har velat ha ett länge men har tyckt att det har varit lite dyrt.

Annars blev det mest lite onödiga struntgrejer som jag förmodligen inte behöver.
Men det var gott att komma hemifrån och slippa damm och skit här. Dessutom blev halsen bättre (ja, jag drar fortfarande på en halsinfektion och spottar varklumpar) och fattar nu att man inte ska bo i byggdamm i 4 månader utan att det straffar sig. Var bara hemma i några timmar så blev jag dålig igen. =(

Men vi hade så härligt och pratade, pratade, pratade... saknar det redan...

Jag undrar bara... var fasen var Morgan?

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...