Nu är det förkylt

Så blev det då min tur att vara förkyld. Halva familjen har varit dåliga i omgångar så det var väl egentligen bara att räkna med.

Jag vet inte om det stämmer men jag brukar tänka som så att... förkylningen trappas upp i 3 dagar, varar under 3 dagar och trappas ner under 3 dagar. Idag är jag på dag 6, så från och med i morgon ska jag då enligt beräkningarna känna mig något bättre.

Ska växa så det knakar

Har börjat vattna mina blommor med en hemmagjord växtnäring så nu hoppas jag på underverk i sommar  =)

Så klart delar jag med mig så att ni också får stora fina blommor...

1 liter vatten
2 tsk ättiksprit
10 sockerbitar
Häll i en skvätt när du vattnar. 

Nu är det bara att hålla tummarna!


Kära Christer Björkman

Nu i kväll var då sista uttagningen till Melodifestivalen 2011 och jag måste säga...
SÅ MÅNGA SKITLÅTAR DU VALT UT I ÅR!
Förra året var inte kul men nu har du minsann överträffat dig själv.

Så till nästa år har jag följande tips till dig...
- Välj bara ut BRA låtar!


- Sverige är faktiskt begåvat med fler än fem låtskrivare. Ja, jag vet att du har svårt att acceptera just denna punkt men nu börjar låtarna påminna lite om inavel och det är aldrig sunt.


- Dansbandslåtar där Alexander Bard är involverad är tabu. Han är en fantastisk låtskrivare och bör därmed tillåtas att göra fantastiska låtar.


- Sist men inte minst... skippa det där tramset du har lagt in mellan låtarna...DET ÄR INTE ROLIGT!


Ja, då ser jag fram emot nästa år med många härliga nya låtar.
Tack på förhand!


Fy Christer fyy

Massor att göra

Nu ska det stickas och virkas inför våren.


Den här sjalen med ärmar kan jag se framför mig tillsammans med en fin klänning. Ohhhh.... sol och värme....



Jag har aldrig virkat något klädesplagg utan bara detaljer. Ska bli spännande att se hur det kommer att bli i verkligheten. Har ju virkat en hel del dukar och så men det är ju inte riktigt samma sak =)

Oj, förlåt!



Ännu ett guldkorn från Melodifestivalen

...och denna gång från Eric Saade. Hans låt gillade jag skarpt och hans dansare gick inte av för hackor, skitduktiga.

Fast när jag gick in på svt för att hämta en bild och möttes av rubriken "Vill du vinna Eric Saades glasbitar?"...då dog jag av garv =)
Utom tävlan, tyvärr, var ju Lena PH´s "Dansa i neon". Hade den låtit så på sin tid så hade jag varit den första att rösta =)

Är det julafton?

För en stund sen damp den senaste katalogen från Garntjänst ner i brevlådan. Nu blir jag nog ruinerad...igen =)


Recept på risbullar

Jag ville hitta ett recept på dom där risbullarna som såldes i kioskerna när jag var liten. Har letat och testat några olika men i de flesta ska det vara havre i och DET kan jag absolut inte minnas att det var. Delar med mig av ett recept som i alla fall är VÄLDIGT nära originalet.



Risbullar
100 g margarin
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1 msk vanillinsocker
1,5-2 msk mjölk
2-3 dl puffat ris (Vårgårda) + till att rulla bullarna i

Rör ihop, rulla dom i ris och in i kylen en timme eller två.
NJUUUT!




När sonen gör middag

...ja, då kan det bli en Pasta Carbonara till exempel. Jag uppskattar verkligen när han lagar middag och det blir alltid så himla gott.
Detta är hans senaste verk.


Lyxfrukost

Sån här lyx hade jag igår morse när jag hade jobbat natt och var trött och sliten och framför allt... hungrig. Då, klockan 7 på morgonkvisten, kom min kära jobbarkompis Linda med nybakat morotsbröd och solrosbullar som hon hade gjort.

Det ni, det är unikt och omtänksamhet på högsta nivå! Dessutom så frös hon in bullarna som blev över så nu ska jag njuta av en härligt god frukost innan jag kör hem =)


Vad har dessa gemensamt?

Jo, alla har de någon koppling till fängelser. Hmmm, dom på Adlibris tror nog att jag blivit kriminell eller nåt men det är faktiskt av en slump att jag råkade beställa dem samtidigt. Jag visste ingenting om Ranelids bok förrän jag fick hem den och läste på baksidan. Blev ju full i skratt =)

Ha en härlig Alla Hjärtans Dag




...och glöm inte att kramas med dem du tycker om!


Baka, baka liten kaka

Frysen var tom på kakor, så det var bara att kavla upp ärmarna för åtgärd. Det är jag och sonen som står för bakningen i huset så när vi var ensamma hemma igår så passade vi på. Det blev både kanelbullar, kärleksmums och riskakor. En riktig myskväll blev det!



Vill du bli en tant?

Ja, nu kommer Trinny och Susannah till Skåne och då närmare bestämt till Lund. Nu har både Storbritannien och USA fått sin del av tantfaktor, så nu är det vår tur att bli utsatta för dessa totalt inkompetenta stylister.

Så vill du gå från din fräscha, ungdomliga stil med jeans och skjorta till blommiga, illasittande klänningar, så bege dig till Nova på torsdag.
Läs mer här...

Inte så att man vill gå ut precis


Fy tusan, var kom all den blåsten ifrån? Jäkligt obehagligt när man hör hur det blåser runt en massa grejer och det känns som att taket ska lyfta. Hoppas det har slutat tills i morgon bitti.

Ett guldkorn från melodifestivalen

...och dom är så få. Tycker det mesta som kommer därifrån är riktigt kass. Blev positivt överraskad av Danny igår i alla fall. För ovanlighetens skull var det rätt låt som gick vidare.




Annars gillar jag den här Rapattacken från The Voice...

Nåt speciellt är det...

med lediga lördagar. Sitter här och bara är så skönt avslappnad. Ska snart gå igång och städa, köra och slänga sorteringssopor, ta en runda på löpbandet, göra pizza och bara ha det gött.

Hoppas ni får en bra lördag!


Bjuder på en bild av mig själv på hur jag brukar se ut när jag städar. Eller...

Så jädra sur är jag

Idag fick jag då äntligen tillbaka bilen från verkstaden. Det blev inte en halv förmögenhet...det blev en hel. Hur dyrt kan det vara att fixa handbromsen? Ja, uppenbarligen skitdyrt! Glassmaskinen får vänta, finns inga pengar till det nu =(

Usch, jag är så ledsen och sur så det är inte ens lönt att försöka pigga upp mig... går och lägger mig.
GONATT!

Glassmaskiner

Tänkte överraska barnen med en glassmaskin. I perioder går det en hel del glass här och som vi alla vet så finns det en massa märkliga ingredienser i köpeglassen. Men det är ju ta mig tusan en djungel. Jag ska bara ha en maskin som gör bra glass för fasen.

Nu är jag i alla fall nere på två modeller så om ett par timmar eller så till på internet så vet jag förhoppningsvis =) Pust...
 Tror jag kommer att drömma om glass i stora lass i natt.




























RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...