Jobbedax igen

Nu är semestern slut och mina 14 dagars ledighet till ända. Skönt att börja jobba och komma igång med det vanliga livet igen. Jag har hållt mig sysselsatt kan ni tro och det har faktiskt bara varit de sista dagarna som varit sega som kola. Det har regnat 11 av 14 semesterdagar, så för att inte deppa ihop totalt var det planering som gällde... och jag har sällan städat och shoppat så mycket under en semester som i år =)

Vi skulle ha tältat på Ven men ingen var jätteintresserad av att göra det i regnställ så vi får ta det en helg istället kanske.
En del pyssel blev det och så har jag försökt att lära mig lite mer om den ädla konsten att fotografera.

Jag är i chock

Det kan inte vara sant... är det solen jag ser?  

Nä, det är nog som jag hallucinerar!

Tyst minut klockan 12

Klockan 12 håller vi en tyst minut för att hedra offren i Norge.


Så typiskt mig

Var inne på Mystjejens blogg häromdagen och fick då tipset att besöka Förmedlingscentralen i Tyringe. Varför inte, tänkte jag och satte mig i bilen och körde iväg. Innan jag åkte kollade jag noggrant upp vägen på Eniro så jag var väl förberedd.

Och det är ju då här likheten mellan mig och normala människor slutar. Jag tyckte nämligen inte att jag behövde köra den stora vägen, som tillika var 2 mil längre, utan naturligtvis genar jag. När jag efter ett tag känner att jag har kört väldigt länge på skogsvägar är det bara att inse... jag har kört vilse som vanligt.


Varför kan jag bara inte hålla mig till dom stora vägarna istället??? Min "smarta" idé om att spara några mil resulterade i att jag körde det dubbla. ...och dessutom så kom jag aldrig till Tyringe.

Nästan oförskämt bra dag

Igår var det en riktigt härlig sommardag. Vi var ute i trädgården hela dagen, barnen badade och jag fick fixat ihop en kruka till änglatrumpeten som växt ur sin lilla kruka. Nu har den alla förutsättningar för att bli ett stort träd, fast det blir nog inte i år. Kan säga att det gick i mååånga liter jord i den nya krukan =)

Det är så få dagar som är så här fantastiskt fina så det gäller att ta vara på dom.

Semester då

Min första semesterdag (och det regnar klart). Ska vara ledig i 14 dagar så listan är lång på vad som ska/kan göras. Det gäller att gardera sig om man inte ska klättra på väggarna dag 3.

Som jag skrivit om tidigare så gillar jag ju inte långledigheter, men om det är fint väder så funkar det för då kan man alltid pyssla i trädgården. Jag har stora planer för den men då måste det sluta regna någon gång!

Sambon börjar jobba i morgon, efter en tids sjukskrivning, så det blir semester för mig själv i år. Dottern sticker iväg själv och sonen ser man inte heller mycket av sen moppen kom in i bilden haha. Men nåt kul ska vi väl få till i alla fall. Nu ska jag kolla in min lista med förslag på vad den här dagen kan bjuda på trots regn.


Sambon är förälskad i en annan

Tragiskt men sant!
Föremålet för hans förälskelse är den perfekta... mannen!??

Jodå, vi snackar om Ernst naturligtvis =)
Han kan allt... bygga, baka, pyssla, laga mat, fixa i trädgården... ja, han är snudd på perfektion helt enkelt. Jag förstår min sambo och jag kommer aldrig ens i närheten av den status som Ernst åtnjuter, han är helt enkelt oantastlig."Jag tror jag är kär i Ernst"
Dessa ord uttalade sambon när han såg "Sommar med Ernst" på TV igår. Vad säger man om det? Brädad eller?

Konsten att ge sin mamma en hjärtinfarkt

Fick ett sms av sonen igår där han skrev att han, med kompisen bakpå, lagt sig i en kurva och att mopeden fått repor på ena sidan.
Inte ett ord om hur det gick med dom själva!


Nu blev det inte värre än skrapsår på armar och ben tack och lov, men sonen fick ta sig en tur till vårdcentralen idag för omplåstring eftersom såret på armen vätskade ganska mycket.


Usch en stackars mammas hjärta ska hålla för mycket, för det är klart att jag oroar mig när han är ute på vägarna.

Tjoho, han klarade det!

Jodå, det blev både moppekort och en ny moped. Stolt som en tupp körde han själv hem den och naturligtvis fanns jag på plats för att fota när han svängde in på vår gata.
...och sen såg vi inte röken av honom på hela kvällen =)

Hipp hurra 15 idag!

Sonen fyller 15 och det har han sett fram emot och räknat dagarna till. Äntligen ska han få moped och kunna ge sig iväg och köra precis var han vill, efter att han har gjort det slutliga teoriprovet imorgon vill säga. Hoppas, hoppas det går vägen. Han har verkligen jobbat på att bli godkänd så det borde inte vara några problem.

Idag blir det tårta och presenter, släktkalaset får vänta eftersom det är moppeteori som gäller den här helgen =)
Nu ska vi strax smyga in och sjunga för honom, ska bara samla ihop resten av familjen.

Marknadsdags

En riktigt härlig dag... fick gjort en del i trädgården och när sonen satt och gjorde teoriprov till sitt AM-kort så passade vi på att gå på marknad. Inte ett dugg köpte jag men fick en goodie-bag från Amelia med två tröjor, en film, ett armband och lite duschgrejer... härligt.

På kvällen blev det naturligtvis grill! Det kändes nästan lite synd att man skulle upp och jobba nästa morgon, hade gärna suttit ute halva natta =)

Är det sommar nu då?

Igår började vi fylla poolen igen. Det här är den tredje och vi har haft en jädra otur med måndags-ex. Den vi har nu har vi fyllt två gånger (att vi slösar med vatten? Näää) eftersom den började ge med sig vid pinnarna när det regnade sådana kopiösa mängder i lördags. Nu ska det i alla fall badas... när solen värmt upp vattnet lite.


Litegranna oväder

Så här såg det ut hos oss igår. Den här bilden är tagen ca en mil ifrån oss. Faktiskt lite obehagligt med så mycket regn och åska och det blåste ju småjävlar samtidigt.
När sambon och sonen skulle beställa mat så gick strömmen i restaurangen, så det var bara att snopet, och utan mat, åka hem igen. Det blev varma mackor istället =)

Sommarveckan i Stockholm

JAG arrangerar varje år en sommarvecka dit medlemmar från hela landet deltar. Det är ju där jag har varit! Det är intensiva dagar med mycket jobb men det är såå himla kul att få vara med. Alla är glada och positiva och man bara dras med. Vi har varit på Gröna Lund och gått med i sambakarneval och däremellan har det varit mycket musik, en del shopping, tårtkalas och många restaurangbesök.
På grönan såg vi Sven-Bertil Taube och Lill Lindfors och på vägen ut träffade vi killarna i Arvingarna.

Sambakarnevalen var häftig och alla dansade och skrålade. Efteråt picknickade vi i/på Humlegården.
Summa summarum... världens bästa jobb och jag får till och med betalt =)

Skönt att vara hemma

Jag älskar att åka iväg och få uppleva saker som bryter mot vardagen, men det är lika härligt att få komma hem. Det har varit fantastiska dagar i Stockholm med trevliga människor, supergött väder och många aktiviteter.

Idag ska jag bara ta det lugnt och plocka lite hemma, handla och framför allt läsa hos er. Jag har inte ens haft en stund över till det och det har nog hänt en massa gissar jag.

Huset är väldig tyst just nu, sonen är på körkortsteori och dottern packar för att åka på en veckas dansläger och sambon sover fortfarande. Inte ens hundarna gör sig påminda utan sussar gott i sina korgar. Isa har tydligen inte visat sig dom dagar jag inte varit hemma, utan har mest gömt sig under sängen den lilla "morsgrisen".
Här regnar det men det känns ok, då kan man ta itu med innegrejerna i lugn och ro. Jag lägger upp lite bilder på veckan senare idag.

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...