Lite jul kvar

Vi tycks inte riktigt få ut julen i år och konstigt nog är det godisarna som är kvar... otippat i den här familjen ;)
 
 
 

Idag har det varit fart på mig

Städat, städat, städat. Ja, det var min dag, hoppas er har varit lika charmig :)
 
 TREVLIG HELG!
 
 
 

Lite motigt

Veckovägning idag och det visar sig att jag har gått upp ett halvt kilo sedan i söndags. Jag gjorde en smygvägning då eftersom jag vet att jag ökar i vikt varje gång jag börjar träna. Har fått många förklaringar till det... samlar vätska... saltrubbning o.s.v. Bryr mig egentligen inte vad det är men det har varit likadant varenda gång. Det brukar ge med sig efter en månads träning men just nu känns det lite surt eftersom jag har ett viktmål.
 
 
 
Precis så är det!
Jag har helt enkelt blivit lite smartare sedan i söndags, vilket stämmer i och med att jag började träna igen ;)
 
 

Träningsvärk?

Nej, inte direkt faktiskt. Tog det visserligen lugnt och lite öm är man, men har varit med om betydligt värre. Kommer kanske imorgon. 
 
 
 
Det var hög tid att röra på fläsket, har blivit lite slapp och hängig i kroppen de senaste åren ;)
 
 

Blue Monday

...eller årets deppigaste dag enligt uträkning (dock med osäkra variabler). I vår familj har det varit berg- och dalbana i alla fall. Det tråkiga... och ironiskt nog bara ekonomiska tråkigheter...
  • Dotterns mobil blev stulen i lördags natt och idag fick vi reda på att försäkringsbolaget ersätter detta med hela 294:- trots att den är värd flera tusen. Dessutom inte ens färdigbetald eftersom det ingår i ett abonnemang, så 1400 kronor ska vi nu betala på en telefon som vi inte längre har plus att vi måste fixa en ny :( Den är i alla fall spärrad både på längden och tvären och totalt obrukbar så det känns gött. Sug på den tjuvjävel!!!
  • En missad räkning ledde till merutgift.
  • Bussen som dottern skulle ta hade gått sönder och vi fick vänta en halvtimme till nästa. Därmed kom hon försent till sitt jobb.
  • Fick papper från sonens skola att han kunde förlora studiebidraget för ogiltig frånvaro, vilket inte stämmer eftersom han varit där och nu ska det klyddas för att rätta till det.
 
Det positiva...
Jag har äntligen tagit tag i mitt liv och börjat på Friskis. Väl där upptäcker jag hur mycket jag saknat det och nu kommer jag aldrig att sluta :)
 
 

Morgonstund har guld...

Nej, knappast den här morgonen! Kunde inte somna igår och har vaknat sisådär 1000 gånger. Det får bli mycket kaffe och hålla igång så tröttheten inte gör sig påmind.
 
Den som är rädd om livhanken bör nog hålla sig borta från mig idag. Annars...
 
Ser nu att det står i mitt förra inlägg att jag känner mig piggare och gladare. Gäller inte den här dagen va...? Hahaha
 
 

Jag svälter

... ju knappast.
Nu är det en vecka sedan jag tog kontroll över min svällande kropp. Det går av bara farten och jag känner mig redan som en ny människa... lättare... piggare... gladare. 
 
 
Tycker det är så märkligt att jag går ner, jag äter ju konstant :)
 
 

Nu blir det vår- och sommarplanering

...och det känns så härligt! Det dräller in reklam för fröer i mailboxen och man är ju inte mer människa än att man rycks med. Det är hög tid att så chillisar, många gör det redan första januari, och våra sparade frön ligger snällt på fönsterbrädan och väntar.
 
 
Hmm, heter det frön eller fröer? Språkrådet  skriver så här: 
 

"Det finns två ord frö. Bägge heter i bestämd form singular fröet.

I plural används frön, bestämd form fröna, när man avser de enskilda kornen, växtämnena. I betydelsen ’frösorter’ heter det fröerfröerna; det är då fråga om en s.k. artplural."

Jamen, då vet vi ;)

 


Julen är slut

Nu är det mesta av julen utstädat, men det röda vill jag gärna ha kvar några dagar till... kuddar, filtar, dukar och ljus.
 
 
 

Jag lever i överflöd

Det har blivit lite väl mycket kakor och godis i december, jag har käkat kakor i princip varje dag. Detta straffar sig naturligtvis och vågen står på 5 plus, inte så väldans bra kanske.
 
 
Kilona försvinner ju mycket av sig själva när jag slutar trycka i mig allt i kakväg men tänkte ändå påskynda processen lite. Så den kommande månaden är det sund och bra mat som gäller, längre promenader med hundarna (kommer dom att uppskatta) och löpbandet ska fram igen. 
 
 
 
 

God fortsättning på det nya året!

För första gången så var det bara jag och sambon en nyårsafton, dottern var på sitt håll och sonen festade på nedanvåningen med sina kompisar (så vi såg honom ju visserligen emellanåt och tolvslaget var vi med och firade). Det kändes skönt att vara hemma och ha lite koll på ungdomarna men jag måste säga att dom är riktigt skötsamma allihop.
 
 
Blir lite less på massmedia som framställer 2013 som året som gud glömde och att det ska bli ett riktigt eländesår. Det tror jag inte alls att det blir, det är ju vad man gör det till.
 
Jag vet visserligen redan nu att det kommer att bli ett ekonomiskt kostsamt år... dottern tar studenten och den biten är ju inte billig direkt ;)
 
 

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...