Lite kvällsfix

Jag är trött på att mina naglar bryts hela tiden och nu ska dottern fixa till så att de blir starkare. Kan ju vara kul att ha egna fina och inte behöva ha fejk. Jag ser på dotterns att hon har mycket naturligare naglar (så klart) nu än när hon byggde, snyggare form och inte så tjocka heller.
 
 
 
 
 
 
 

Dödens tråkigt

Så sitter man här igen med månadsräkningarna och det är så jädra pestigt med de här OCR-siffrorna som ska skrivas in. Man ser nog inte klok ut när man sitter där med spretande fingrar, glasögon på nästippen och får mer eller mindre ett hysteriskt anfall om någon skulle störa precis när man nästan har avslutat den där räkningen med rymdens längsta OCR.
 
Det måste finnas en enkel lösning på det. Vi funderar på att kanske betala räkningarna en gång per halvår eller år, men det droppar ju in några oförutsedda ändå ibland. Autogiro har vi på några men jag tycker inte jag har full koll då.
 
En streckkodsläsare som i affärerna kanske? Det hade ju underlättat. 
 
            
 
 
 
 

Ska njuta

Så var det sista på vinbärs- och krusbärsbuskarna plockat. Tror det åker ner tillsammans med en klick god vaniljglass.
 
 
 
 

Locket på

Mina ljuslyktor vill jag gärna ha ute men regnar det så sjunker sanden i dom och det är trist att behöva fylla på efter varje skur. Jag skruvade helt enkelt på lock så slapp man det bekymret :)
 
 
 

Nästa år ska jag ha semester

Så var 13 långa, sköna, lediga dagar slut och jag känner att jag utan vidare kan ha 13 till. Jag är liksom inte färdig med ledigheten än... :)
 
 
 
Jag lovar mig själv här och nu att från och med nästa år ska jag ha 4 veckors semester och det ska vara minst en vecka tillsammans med sambon (vi har aldrig haft semester tillsammans) och det ska bli så jädra gött. Längtar redan!
 
 

Allt blir inte bra på bild

Det blev en grill i kväll, shish kebab, och nu när jag tittade på bilderna så...
ja, det kanske bara är min fantasi... men visst ser det väl ut som...? 
 
 
 
 
 
 
 

Inget kul väder alls

...och då passade jag på att storhandla. Hoppas på sol i morgon igen :)
 
 
 
 
 

Att bara vara

Slappa i hängmattan hör inte direkt till vanligheterna men det är ju så gott... och så bra man mår.
 
 
 
 
 
 
 

Då var det tid igen...

Sonen är åter på crossbanan. Visserligen väldigt sent för säsongen men det har varit mycket strul för hans del den här våren och sommaren, så han är nöjd bara han får köra litegrann nu. Jag får åka med mest för att det är jag som håller i kameran. Fast det är enda gången han ställer upp på bild frivilligt och till och med poserar så jag hakar på :)
 
 
Det var ingen bra fotodag för min del. Inte så många bilder som blev nåt att spara, mest släta och tråkigt livlösa faktiskt. Jaja, blir bättre nästa gång hoppas jag.
 
 

Har det gått lite överstyr?

Det började med att jag sparade några glasburkar för jag tänkte göra ljuslyktor. Sen har det blivit några fler bara för att dom kan vara "bra att ha".
 
Nu kan jag inte med att slänga en glasburk eller för den delen en fin flaska, för det kan ju bli en prima lykta eller vas.
 
 
 
 
 

Gör egna våningsfat

Dessutom till en billig peng. Jag köpte, via E-bay, "pinnarna" i mitten för 10 kronor styck och tallrikar från IKEA, 5 kronor styck. Roligt att fixa när det inte kostar så mycket.
 
 
 
 
 
 

Lugnet har infunnit sig

Jag har gått in i nåt slags inre stillhet och är totalt avslappnad. Det är inte så ofta kropp och själ får tillfälle till det och jag satsar på att nästa vecka blir lika härlig som de senaste dagarna har varit. Vädret har så klart stor betydelse och jag mår så gott av sol och värme.
 
 
 
 
 
 

Shopping för en gångs skull

Det är inte ofta jag går i affärer i lugn och ro men skulle köpa en present så då passade jag på att titta lite extra på rean också. Tiden går bara så himla snabbt när man går sådär och myser men det var välbehövligt med en "egendag" ...och lite kläder och smycken fick följa med hem :)
 
På Body shop blev jag sminkad av en gullig tjej så jag kände mig dessutom fräsch som tusan resten av dagen. 
 
 
Sen var det bara att inta solläge när jag kom hem ...och en stor kopp kaffe så klart
 

Var blev den här dagen av?

Mina föräldrar var här och gratulerade sonen som fyllde 17 i förra veckan men sen måste jag nog undra över var resten av dagen tog vägen...?
Hmmm, märkligt... :)
 
 
Morgonbullarna. Dom kommer jag att göra fler gånger, såå goda.
 
 

Fullt upp

 Idag har jag utöver det vanliga plocket städat, putsat fönster, fixat i trädgården, tränat och tagit en långpromenad med hundarna. Man hinner ganska mycket på en dag när man inte har några "måsten". Har varit igång sen i morse ocn nuuu sätter jag mig ner en stund innan sängen kallar.
 
Passade på att göra lite morgonbullar när jag ändå var igång :)
 
 
Receptet kommer från "Sommar med Ernst"...  så klart :)
 

Livet är allt bra härligt!

Här ligger jag i soffan... ledig, med ett glas gott vin, en bra film och baara myser. 
 
 
 

Vad f...n

Ni minns den här som jag köpte häromdagen....?
 
 
 
Var fasen är växten????
 
 Hmmm... Kan det vara skatorna tro?
 
 
 

Vill jag vara långledig?

Ett arbetspass kvar innan 13 dagars ledighet. Och nu kommer jag på att jag kanske inte vill vara ledig... för de där dagarna kommer att gå så fort att snart står man där lite snopet och undrar var dom blev av... och DÅ inser man att det är ett helt år till nästa långa ledighet... och DÅ drabbas man förmodligen av någon form av deppighet.
 
Mindfulness är nog ordet jag letar efter här tror jag :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill ha tips innan jag exploderar

Några katter i grannskapet har fått för sig att vår trädgård är deras toalett och de kissar överallt, till och med på våra dynor till trädgårdsstolarna. Det som gjorde mig tokig nu var att de hade bajsat i min sandhög med sand som jag skulle ha till att fylla glasburkar och sätta ljus i. Så jädra äckligt!!!
 
Vad gör man? Måste få bort dom från tomten!
 
 
 
 
 
 
 

Man är en ganska trist figur

 
Likadant till frukost vaaarje morgon, musli med fil eller yoghurt. Är det bara jag som är så variationslös?
 
 
 
 
 
 

Vissa saker är inte menade

Jag fixar inte det där med tält helt enkelt! Ville ju bara ha lite solskydd över min planteringsplats. Det ska man tydligen inte få nej...
 
 
Nu ska jag gå och plocka upp resterna av de krukor som stod i hyllan :(

Middag i trädgården

...för första gången i år. Och visst smakar allt lite bättre utomhus :)
 
 
Grillade färsbiffar med en riktigt god fetaost-och avocadoröra. Receptet hittar du här
 
 
 

Äntligen sommar!

Varmt och gott, den obligatoriska "bonnabrännan" har äntligen kommit fram OCH jag har kunnat njuta av värmen hela lediga eftermiddagen.
 
 
Flädersaft - ett måste i dessa dagar!
 

Loppis

En snabb loppisrunda men många fynd.
Glastallrikar och fat, blommor, en vas och en fin betongkudde.
Är helnöjd med dagens fynd.
 
 
 
 

Planterar in ogräs

Idag har jag snott lupinfrön som jag ska sätta i min rabatt med vilda och ovilda blommor. Ja, jag vet att många tycker jag är knäpp nu som tar in dessa monster till ogräs i trädgården men de är ju så vackra :)
 
 
 Bilden har jag lånat hos odla.nu

Gött träningspass

Kom till träningen lite sur och irriterad. När instruktören med sin kropp visade att jag var helt ihopsjunken kände jag själv att jag var som en ihopdragen hösäck. Jag sträckte på mig och när passet var slut gick jag därifrån glad, rakryggad och nynnandes. 
 
 
Tänk vad lite träning kan göra :)
 
 
 

Marknad med komplikationer

Jag och dottern gjorde Hörby marknad och när vi skulle åka hem såg det ut så här.
 
 
Så kan det gå när man parkerar i nedförsbacke och bilen bakom drar åt handbromsen men lägger växeln i friläge... Där stod vi snyggt och alla som gick förbi kommenterade så klart :)
 
Det blev till att ringa polisen som patrullerade på marknaden. Dom kom och fick tag på ägaren och fixade klossar så att vi kunde köra iväg. Det blev inga märken på min men sambon får kolla lite extra.
 

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...