Typiskt svenskt!

Ja, det säger i alla fall min danska kollega om att ge besked sista o.s.a.-dagen på en inbjudan. Deadline för svar till sonens student är idag och alla hans kompisar har gett besked men det är bara en familj av släkten som har hört av sig. Den här gången tänker vi inte ringa runt, som dottern fick göra inför sin student, utan vi utgår helt enkelt ifrån att de inte tänker komma.
 
Rätt eller fel?
 
 
 
 

Älskar klänningar

...och skulle gärna ha det på mig jämt om det hade funkat rent praktiskt. Idag låg det 5 stycken och väntade på mig när jag kom hem från jobb, vilken lycka. 
 
Men jag kan inte bestämma mig för vilka jag ska behålla och vilken jag ska ha på sonens student.
Den här är ganska fin men jag är osäker på om jag kommer att använda den vid fler tillfällen.
 
 
Den här är också ganska ok.
 
 
Jag har svarta klänningar annars och det funkar alltid men det hade kanske varit kul med lite färg...?
 
 

Undrar om detta funkar

Jag har hört att man kan sticka ner ett blad i jorden från en st Paula och den kommer att gro. Hmmm... vi får väl se
 
 
 
 

Chilibrist

Mina övervintrade chillisar har fått en och annan blomma men det tar lång tid innan jag kan börja skörda så nu gäller det att hushålla med dom jag har.
 
 
 
 
 

Nygammalt från Cloetta

 Nu har jag fått hem smakprover igen. 
 
 
Från smågodisboxarna till en egen påse, Salta sillar och Colaflaskor. Nu finns dom i 80-gramspåsar!
 
För handen på hjärtat... vi vet att godis innehåller miljoner kalorier men när det under 100 gram räknas det inte, eller hur? Man får stillat begäret och ändå äta en hel påse, win win det.
 
Salta sillar....
 
 
...eller mina favoriter Colaflaskor. Fast vem gillar inte Colaflaskor?
 
 
Det har även kommit nya smaker på Läkerol, Ginger Lime och Chili Licorice. Dessa är inspirerade från svenskarnas favoritresmål, Thailand. Där är minsann lite sting i dom och alla som läser min blogg vet att jag är en sucker för ingefära, citron och som chiliodlare kan jag inte mer än säga att även denna funkar rakt av.
 
Alla dessa godisar finns i butik nuuuu!
 
 
 
 
 
 

Provsmakade minipajer

Sonen var osäker på om dom skulle smaka likadant när dom var små som när det är en hel stor paj. Vi testade så klart och så förvånade vi blev att dom smakade exakt som en stor.
 
 
 
 
 
 

Goodbye to yesterday

Vi såg på snabbgenomgången av Eurovision igår men det var faktiskt bara en låt som fångade min uppmärksamhet. Helt otroligt bra och killens röst gick rakt in i mitt hjärta.
 
 
 
 

Provsmakning till studentkaffet

Sonen tycker att det är väldigt viktigt att vi provsmakar allt innan. Såå... igår testade vi fruktspett med chokladdipp och jordgubbsmousse med crunch. Båda väldigt goda men moussen kommer att hamna som ett lager i tårtan och kanske ersättas av chokladmousse istället. Fruktspetten kommer eventuellt att hamna på buffén men då utan dippen.
 
 
 Inför dottern student var det små munsbitar som testades. Kakprovning... test av cupcakefrosting... provsmakning av muffinsar... minicupcakes... 
 
 

Det växer

Tid att plantera om igen.
 
 
 
 

Tips i studenttider

Jag fick en förfrågan om jag kunde lägga upp lite mer detaljer från dotterns student och mina planer för sonens kommande. 
 
Det gör jag så klart jättegärna!  
 
Så nu blir det lite samkörning av båda och även en egen kategori så det blir lättare att hitta. 
 
 
 
 
 
 

Problem med länkar

Jag börjar bli lite trött på att sidor man länkar till bara försvinner. Nu kommer jag att fortsätta länka, så klart, men även att lägga ut recept, tips eller vad det kan vara här på bloggen. Tycker själv det är tråkigt när man är intresserad av något och klickar på en tom länk. Är det så att någon känner sig trampad på tårna så går det bra att ta kontakt med mig. 
 
 
 
 
 
 

Är jag en äkta curlingförälder?

...eller är killar lite mer virriga än tjejer? Som nu till studenten till exempel; dottern hade full koll på var, när och hur och sonen är inte riktigt säker på någonting.
 
När dottern åker iväg så har hon i princip alltid fixat det själv med packning, när sonen var iväg häromdagen så ringde jag honom och frågade om han tagit sängkläder med och fick till svar:
-Skulle vi ha med det?
Det visade sig att han trodde att sänglinne betydde pyjamas... alltså jag dör lite... av skratt.
 
Jag frågade dottern om hon tycker att jag "hjälper" sonen för mycket så att han inte tänker själv ibland. Svaret...
-You think????
 
Så fast jag tycker att vi har fostrat våra barn till att bli starka, självständiga personer så har vi inte det i alla lägen. När det kommer till vissa situationer så har nog jag (ja, jag) fixat för mycket för att underlätta helt enkelt.
 
Kanske ursäktas jag lite eftersom jag gör det av kärlek och omtanke?
 
 
Nu har jag funnits till hands när det har behövts (och som ni märker, inte behövts). Tid för mig att gå upp i arbetstid med andra ord. Det ser jag fram emot!
 
 

Precis vad jag behöver

 
 

Regnig tisdag

Känner mig som vädret; grå, trist och trött. Idag skolkar jag från träningen och bosätter mig i soffan med virkning och att leta foton till kommande studentpyssel.
 
 
 
 
 

Vårruset på låtsas

I år jobbar jag så jag GICK 5 km. Kändes lite fjantigt eftersom mina dagliga hundpromenader är längre än så men med lagom kallt väder och trevligt sällskap så funkade det också.
 
Efteråt picknickade vi i gräset och det är ju alltid välkommet.
 
 
 

Svettnoja

Jag har deo överallt; i träningsväskan, jobbväskan, handväskan och en i bilen. Hoppas det finns någon till hands när jag verkligen är i behov av det hihihi.
 
 
 
 
 

Sonens fina studentmössa

Förvånar mig inte om han kommer att ha den så här med skyddet på... och jag inser att jag inte kommer att få några "finbilder" på honom.
 
Fast ska jag vara ärlig så älskar jag att ta dom där avslappnade "fulbilderna" (som så klart inte är fula utan mest roliga) och hatar egentligen dom där uppställningsfotona (dom kan någon annan ta).
 
 
 
 

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...