Laga bilen

Så , nu är bilen på verkstad. Ska förhoppningsvis hämta den i morgon  för att sedan kunna besiktiga den. Bara det nu inte kostar en halv förmögenhet. Jag läste i tidningen att det bara var 54% av de bilar som besiktigades förra året som gick igenom utan att behöva ombesiktning. Då är vi ganska många som kör omkring med halvskrot då =)

 
Min bil kanske ser ut så här när jag hämtar den i morgon. Håll tummarna!

Mitt nya projekt

Började på den idag. Blir perfekt att ha till våren.


Min mysfilt

Har jobbat hela dagen, så nu ska jag bädda ner mig i soffan med min favvofilt. Den har hängt med i några år och börjar bli lite sliten men  ikväll är den bara min =)






Nu är jag snart i form

Jag har joggat varannan dag nu sen förra torsdagen och det börjar kännas riktigt bra faktiskt. Dag 1 sprang jag 5 km på 44 minuter (ja, ni kan sluta skratta nu) och idag blev det 5 km på 34 minuter (jajamen). Målet är att ta 5 km på 25 minuter OCH att kunna sjunga med i låtarna (just nu försöker jag mest flåsa fram en stavelse eller två och jag tror knappast någon ens skulle känna igen melodin).

Dottern gick precis förbi och läste rubriken på inlägget och lade upp ett asgarv utan dess like...hmmm...förstår inte vad hon menar =)  Lite ofint påpekade hon dessutom att jag skulle stoppa undan popcornen jag smaskade på åtminstone medans jag skrev meningen. Jädra viktigpetter! Ska nog visa henne...om inte annat så till våren när jag springer om henne på vår joggingrunda...så det så!









Stickade katter

Hade masstillverkning på katter i olika storlekar för några år sedan. De här är dom enda som fortfarande bor kvar hemma. 

Inte speciellt svåra att göra (lite pilliga kanske) och blir garanterat en uppskattad present.


Mönstret hittade jag i en gammal Hemmets Journal.

Nu är det bara att vänta

Har planterat chillisar och pellisar och det känns det faktiskt som att vi går mot ljusare tider (trots att vi just nu har 12 minus här).


OMG, jag är en listperson

Jag har tänkt på det här med listor... jag skriver listor till allt. Middagslistor, inköpslistor, packlistor, att-göra-listor... hela mitt liv består av listor. Och ändå så är jag en fruktansvärt virrig och ganska lat person som gärna skjuter upp sakerna som står på dessa listor.

Jag har försökt sluta men det går bara inte, mitt liv faller samman utan en strukturerad planering... som när kvällen kommer ändå bara är halvgjord.

Tänk så mycket tid jag kommer att spara om jag lägger av med den här ovanan...=)


Massor med ursäkter

Jag skjuter nog gärna upp saker, tyvärr. Den här gången har jag haft lite svårt för att komma tillbaka med träningen. Man mår ju betydligt bättre när man äter ordentligt och tränar, det tror jag alla vet. Jag har haft alla ursäkter (av någon märklig anledning) för att kunna fortsätta mitt liv som soffpotatis...



eller den här...




Men när till och med prylarna börjar säga ifrån, då är det allvarligt



...sååå JAG BÖRJADE JOGGA IGEN I TORSDAGS OCH DET KÄNNS SÅ JÄKLA BRA!!!!

God morgon?

Det är inte alla morgnar det känns bra att stiga upp....
Huvudvärk har jag och småsnörvlig är jag....usch sicket elände hi hi




Konserthuset igår



Var på Konserthuset i Malmö och såg när dottern dansade i Malmö Dansakademis årliga avslutningsshow. Den var suverän och dansarna kanonduktiga. Fast en stjärna lyste klarare än alla andra ;)

Så här såg det ut i dagens morgontidning





Kunde inte låta bli

När jag nu går med lite vårkänsla (det töar som sjutton) så var jag bara tvungen att ta de här med hem. Och visst känns vårt hem genast lite varmare. Nu går jag här och småpratar och duttar och hoppas att dom ska trivas hos oss.



Nu är det snart vår

...för nu har jag beställt fröer. Mina favoriter är chili och pelargoner.  Vi brukar samla på oss en himla massa chillisar och det i sin tur betyder ju en himla massa chilifrukter och därmed en himla massa stark mat under hösten och vintern.

Min svaghet för pelargoner har jag blivit småretad för i alla år och det var ju jätteroligt att bli kallad Pelargontanten av mina vänner. Tills....pelargonen blev trendig och de helt plötsligt visste någon som samlade på dom och det bara var att komma med mössan i hand....DÅ mös jag =)

Det känns som att jag har missat ett helt år i och med renoveringen och jag inte hade den minsta lust att fixa i trädgården eller ens kunde vara i uterummet (som var belamrat med grejer).

Tyvärr har en hel del av pelargonerna inte klarat sig i vinter eftersom jag inte har kunnat ha dom på ett bra ställe så det blir till att ge sig ut och leta nya ovanliga. Nytt för i år är att jag ska driva upp några från frön, får se hur det går med det =)



Man är ju för sorglig

Som jag har nämnt tidigare så hatar jag att sy ihop plagg som jag har stickat, men detta tar väl ändå priset. Idag hittade jag delar till två koftor, två tröjor och en poncho. Nu får jag sannerligen skärpa mig!!


När man råkar ha en liter grädde över

... som man så ofta har =)
Det bidde espressopannacotta med hallon och chokladpannacotta med jordgubbar. Sååååå gott!

Ska bara säga att detta var igår innan min hälsoperiod börjat... och jag åt faktiskt inte båda sorterna hi hi.


Nachos med färs och salsa

Det är som att äta matigt snacks... könstigt. Men gott var det.

Lägg nachochips på en plåt, på med god kryddad färs, klicka över salsa och toppa med ost. In i 200 graders ugn i 10 minuter och vips... klart. Lätt och gott!




Kaffedrickande gör dig röd i ansiktet

...tydligen. Det finns belägg för att kaffekonsumtion och rodnad har ett samband. Så nu vet ni =)

Jag älskar att veta sådana här lite oviktiga saker.


Källa


Jag tävlar

...om dessa supersnygga vantar som Lena har stickat. Håll tummarna (kunde inte låta bli hi hi) för mig nu.


Det rycker i pysselnerven

Det är så mycket jag vill göra att jag inte vet vad jag ska börja med. Men jag har inget hemma! Man blir så otroligt inspirerad när man tittar runt bland bloggarna och ser så kreativa många av er är.

Måste inhandla något imorgon så det inte blir ännu en trist och rastlös kväll framför tv´n.


Jag vann ju ingen...

så vi köpte en själva =)  Jag älskar dessa stora klockor.


Nu spänner byxorna

Och det rejält också. Det har visst blivit för mycket av det goda de senaste veckorna tror jag bestämt. Jag börjar jobba ikväll efter att ha varit ledig över nyår och det ska bli skönt faktiskt.
Jag vågar absolut inte ställa mig på vågen men lite ordning på matvanorna så reder det sig nog.

Vi har pratat ganska länge om att köpa ett löpband och jag tror minsann att tiden för det har kommit nu. Man vågar ju inte ge sig ut och springa när det är så här halt och jag hatar att andas in kall luft.

Och dessutom har jag någon märklig kärlek till just löpband. När jag tränade på gym så kunde det kvitta vad jag gjorde där, bara löpbandet var ledigt... tönt.

Nyår med retrosupé

Trots att natten var ganska irriterande (se förra inlägget), så var kvällen riktigt  härlig med god mat. Det blev en supé á la 80-tal.

Kvällens meny:
Räkcocktail
Gorgonzolainbakad oxfilé med kantarellsås och hasselbackspotatis
Varma päron med After eight och grädde



...och naturligtvis raketskjutning klockan 12.








Bra eller dålig början på året?

Jag skulle hämta dottern från en fest i natt och det var glashalt. Naturligtvis så gled jag av vägen och rätt in i en snödriva och kom inte loss. Efter många försök såg jag att det kom en bil och jag blev såå lättad. Jag gick ut på vägen för att visa att jag behövde hjälp....och bilen bara körde förbi.

Där står jag...mitt i natten...på en enslig grusväg på landet....och inte en levande själ i sikte. I ren ilska lyckades jag till slut få upp bilen i alla fall, svärandes över människan som inte ens kunde stanna och hjälpa mig, jävla typ.

Så jag är lite kluven till om det är en bra början på året....jag kom ju loss trots allt.

God fortsättning önskar jag ER i alla fall!


Så här såg jag ut när bilen bara körde förbi =)



RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...