Valborg?

Sonen har lokalfest så jag har kört fram och tillbaka några gånger under kvällen. Ett och annat litet missöde har inträffat så klart men i det stora hela en massa folk och bra stämning. 
 
En annan får fira valborg när barnen är vuxna nog att klara sig själva. Gör inte mig något, vi åt gott och jag fick planerat in det sista med studentfesten ;)
 
 
 
 
 

En ny karriär?

 
Var på ÖB och handlade och när jag skulle betala sa kassörskan lite skarpt
"-Tänker du inte betala för det där?"
 
...och där står jag med famnen full av varor, hur jag nu kunde missa det?
Så typiskt mig!
 
Något karriärbyte är nog inte aktuellt...
 
 

Tror jag har lite koll

Inbjudningskort beställda, dekoration (dukar, lanternor, ballonger, satinband) eftersänt och bilden av hur hela studentmottagningen ska se ut är ganska klar. Detta ger mig i och för sig lite panik eftersom jag nu inser hur mycket det är kvar att göra...
 
 
 
 

Gäller att inte tappa modet

Det verkar inte hända så mycket i trädgården och alla träd och buskar är kala fortfarande. Fick råda bot på det och tog in några kvistar och satte i vatten. Nu har de börjat blomma och livet känns genast lite härligare.
 
 
 

Mat Mat Mat

Satt hela eftermiddagen i går och kikade på catering i Skåneland. Finns hur många som helst och man blir till slut helt vimsig av de många alternativen. Vi diskuterar fortfarande om vi ska göra allt själv, delar av det själv eller beställa allt. När man räknar på det så sparar man inte många kronor på att göra det själv faktiskt.
 
Sen är ju frågan... tårta eller efterrätt? Alternativet tårta får vi nog beställa (se min enkla skapelse nedan hahaha) men en efterrätt ska jag nog kunna svänga ihop.
 
 
Den här gjorde jag i påskas. Under all frukt finns marängbottnar med nutellakräm. 
 

Det här måste jag göra

...och redan nu i veckan.
 
 

Träningsläget

Idag är det 3 månader sedan jag började träna igen och det är väl nu det ska börja märkas lite...
 
Gäddhänget på armarna är snart borta, rumpan skakar lite mindre när jag springer men magen fladdrar som vanligt. Det här med magen har gjort mig lite konfunderad. Det verkar som att den inte vill strama till sig utan jag har fått mammamage... jodå, sisådär en 17 år efter senaste graviditeten... toppen.
 
Men ryggen... den har stärkts rejält och jag har inte haft ont i den alls det senaste. Ryggproblemen var en stor bidragande faktor till att jag tog tag i träningen :)
 
 
 
 
Träffade en bekant häromdagen som sa: "- Det är något som är annorlunda med dig...  Du ser starkare ut och din hållning är skitsnygg!"
 
Det måste vara den bästa bekräftelsen man kan få :)
 

Härlig dag!

Ledordet för den här dagen har varit egomys!
 
Först ett träningspass på förmiddagen, en lånpromenad med hundarna på eftermiddagen, lite trädgårdsplanering och på kvällen en grillning.
 
Precis så borde alla lediga dagar vara, avkopplande och sköna.
 
 
 
 

Inför studenten

Nu är det bara två månader kvar tills dottern tar studenten. Detta är livsviktigt för henne så planering i god tid är nog bra. Tänkte göra en fotobok till henne från planering till bal och studentfirande, det tror jag hon blir glad för.
 
 
 
 

Går jag också för hjärtat

Smidigt! Ladda ner appen och skänk 1 krona för varje avverkad kilometer till forskning för kvinnors hjärthälsa. 
 
 
Det blir ju en promenad varje dag när man har hundar. Nu tänkte jag gå en liten extra kilometer varje gång, bara för den goda sakens skull... och jag tror att hundarna stödjer mig i det :)
 
Klicka på bilden så kan du också ladda ner den om du vill.
 
 

Bästa bantarsnackset?

Det här såg så bissart ut att vi bara var tvungna att testa...
 
 
Jordgubbsglassen var inte så imponerande men chokladshaken smakade skumt nog väldigt mycket chokladmilkshake. Citronpajen blev min klara favorit och den ska jag lura mig själv med när jag bli sugen på en kaka nån kväll :) Man vill ju inte veta vad som är i för att få fram smakerna men det blir ju heller inget man köper ofta ...eller ens alls.
 
 

Nu börjar det!

 

Nu märker jag mina bilder

Har förstått att några av mina foton har förekommit på ställen där inte jag har publicerat dom. Jättekul naturligtvis, men då vill jag ju passa på att marknadsföra min blogg lite också. Därför kommer jag hädanefter att sätta en signatur på en del bilder, för det är ju trots allt mina :)
 
 

Hundkorg i sommarskrud

Med fleecefilt och en rosett är det lätt att fixa till hundkorgen.
 
 
...och varför är det ingen hund i korgen undrar ni kanske nu...?
 
Jo, för det blir ingen ordning när man ska fota hundarna. Fast jag förklarade att vi skulle visa deras sommarklädda korg, så var det tydligen mer intressant att kolla vad som fanns i skorstenen... hopplösa djur ;)
 
 
 
 
 

Gör egna ljusfat

Tog burklock och målade dom svarta. Snyggt och enkelt :)
 
 

Hjälp, den är naken!

Det har hänt nåt med mitt olivträd som jag satte för ett par år sedan. Tänkte lite positivt att: "det är ju många växter som tappar sina blad på vintern".
Oliver tillhör normalt inte den här gruppen då. Så klart!
 
 
 
Lite hopp finns, små skott på pinnen smyger fram ;)
 
 

Idag är det vår

...och jag vaknade till skön fågelsång för en stund sedan (har jobbat i natt) och sitter nu i vårt lilla uterum och dricker "morgonkaffe".  Man hör ljudet av lekande barn i bakgrunden men annars är det så tyst, så tyst här. 
 
Jag har plockat fram virknål och lite garn, för nu vaknar sinnena till liv och man vill göra så mycket som möjligt av dagen. 
 
 
 

Litta stel är man allt

...och träningsvärken har satt  in ordentligt, men det är ju trots allt kvitto på ett bra träningspass :)
 
Satte chillisar för några dagar sen (ja, jag vet ALLDELES för sent egentligen) och nu är det bara att vänta...
 
 
Snygga skyltar va? Man tager vad man haver och jag hade plastknivar.
I trädgården sticker det upp plastskedar överallt  :)
 
 

Om man nu ska ta livet av sig

... så måste det finnas lättare sätt. Att gå på ett intervall-killer-pass är sjukt... har upplevt flera nära-döden-ögonblick... och på darriga ben och högröd i ansiktet hasade jag därifrån.
 
Naturligtvis gjorde vi det enda rätta och körde direkt till pizzerian efteråt.
 
 
 Fast nu blev det ingen pizza för min del eftersom dom har så himla goda sallader men det kändes gött att skriva att vi stack dit, hihi.
 
 

Fotooffret strejkar

Mina hundar är väldigt olika och det är ju bra... ibland. När kameran kommer fram så ställer sig Tiny i position direkt, det gäller ju att bli snygg på bild. Sen har vi då Isa... Som om det inte räcker att hon är svart och därmed lite svår att fota, så gör hon allt för att förstöra bilden.
 
Som här... Tiny i snygg pose... och Isa, ja hon gör då... annat
 
 
 
 Här försöker hon uppenbarligen begå någon form av självmord...
 
 
 
Ok Isa, jag fattar, du vill inte bli fotomodell...
 
 
 

Våren är räddad

Kom med posten idag... och skosnören kan man välja efter humör :)
 
 
 

Ut ur migrändimman

Äntligen! Passade på att gå en runda med hundarna och njuta av solen. Det är märkligt vilken inverkan vädret har på oss, varenda människa jag mötte log och hälsade glatt. Men det är klart, själv gick jag förmodligen runt med en fjantig min av lättnad. 
 
 
 
Vi stannade en stund i trädgården och letade vårtecken... och minsann om det inte fanns ett och annat.
 
 

Önskar dagen var slut

Har mått lite risigt de senaste dagarna och igår eftermiddag kom den då... migränen :(   
 
Den har fortfarande mitt huvud i ett järngrepp och jag ska snart köra till jobb... Denna dag kommer att gå på ren vilja. 
 
 
 
Längtar till ikväll när jag får bädda ner mig i soffan och bara koppla av... ska bli såå skönt :)
 

RSS 2.0Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...