Vårkänslor

Till helgen ska det visst snöa men idag är det vår...



Nu blir det lite städning och så tror jag att jag ska göra ett par påskkycklingar =)

Nu är det äntligen dax

Har köpt ampeltomater och minigurka bland annat. Men jag väntar på en del annat som jag har beställt.



Tidningar om stickning

Det är rätt begränsat utbud i affärerna här när det gäller specialtidningar. Tycker de här verkar spännande, så tänkte testa ett par nummer.



Någon som köpt dom?


Helstekt fläskkotlett

Tillhör du dom som står och steker dina skivade fläskkotletter i stekpannan tills det blir sega sulor av dom?

Sluta genast med det!!!

Har hittat ett kanonrecept på helstekt kotlett som steks i ugnen och det blir så gott och mört att man blir tårögd. Dessutom kan man inte misslyckas med det om man använder termometer =)




Bilden är lånad hos Mamma Mat och det är också där receptet finns.

Göra egna växtstöd - ta in våren

Kornell kan man göra så otroligt mycket med. Den har en vacker färg och är lätt att forma. Nu behövde jag stöd till min hängväxt som spred ut sig överallt, så då böjde jag ett par grenar och tryckte ner i jorden. I "krysset" upptill kan man vira lite ståltråd så att det håller formen även när växten viras. 

Var tvungen att klippa några grenar att sätta i vas också. Om några dagar kommer det små gröna blad och det ger en skön vårkänsla tycker jag.

Trädgårdsplanering

Till sommaren har vi bott i vårt hus i 5 år. Trädgårdsarbetet har mest bestått av att varsamt röja en igenvuxen tomt och plantera lite perenner. Röjningen kommer att fortsätta även i år, några träd ska fällas nu till helgen, och sen börjar jag nog att på allvar fixa till det del för del. Just nu sitter jag med min trädgårdsbibel och söker inspiration. 







Ber om ursäkt

Förlåt att jag inte har hört av mig på ett tag, men min bil behövde tvättas så jag tog den till ett ställe som jag hade hört talas om. Där är dom helt hopplösa! Nu har jag fått tvätta den tre gånger på en vecka och de får den visst aldrig ren. Nu vet ni i alla fall var jag befinner mig...




Suck, jag får åka dit igen...!

Loppisfynd

Har varit runt på några loppisar och fick faktiskt fyndat litegrann. Glas i olika storlekar och några fat. Hade från början tänkt måla glasen men jag tror att jag lägger nåt fint inuti istället eftersom glas i sig är ett så vackert material.


Stickade pulsvärmare

Dessa gjorde jag av restgarnet från väskan. Det är ju fortfarande kallt på morgnarna så då kommer de väl till pass. Kommer nog att fixa till dom ytterligare med band eller pärlor, men kan inte riktigt bestämma mig så då får det vara så länge.


Mönster på picotkanten finns här

Tandläkarbesök

Nyss hemkommen från tandläkaren och livet känns sååå bra. Är så fruktansvärt nervös varenda gång jag ska dit. Nu fick jag dessutom en ny tandläkare som visade sig vara helt underbar, och är det någon som kan bota min rädsla så är det klart han. Ska dit igen om några veckor och det känns faktiskt helt ok när jag tänker på det. Tror till och med att jag kan sova ordentligt natten innan. Hoppas nu att han stannar och inte blir gravid eller nåt annat som min förra tandläkare =)

Sambon var också iväg för ett tag sedan och tyckte inte att det var speciellt obehagligt. Hmmm.... undrar varför?



Väska av mormorsrutor

Jag har ju dille på att virka mormorsrutor, så den här gången bidde det en väska. Är lite stolt över att jag lyckades få ihop foder med en dragkedja också, är helkass på att sy ju.



Väskan virkades i Mollygarn med virknål 4,5 och det blev totalt 34 rutor.
Varje ruta är cirka 10*10 cm.

Hemma igen

Nu är Stockholm avklarat för den här gången och det har varit så härligt att bara umgås med den förstfödda. Det har förstås varit mycket shopping, dottern hittade bland annat en balklänning  som hon ska ha till pojkvännens student. Jag köpte den finaste kappan med korsettsnörning bak, visar den här en dag =)





Vi var i Globen i fredags och såg på Melodifestivalen. "Problemet" när man ser det live är att intrycket blir mycket mäktigare och därmed hade vi ingen favorit att rösta på i slutänden, alla var bra på sitt sätt.



Lite konfunderade var vi över öppningen på Helenas klänning... gick dragkedjan sönder eller handlar det rätt och slätt om en viktökning efter måttagningen?

Nu är det åter tillbaka till det vanliga livet och jag ska strax köra och jobba. Man blir ju helt glad av att våren äntligen har kommit till Skåne och jag ska nog gå en rejäl promenad med hundarna innan jag sticker. 



Stickat axelvärmare och halsduk



Så här blev det. Halsduken kanske inte kommer till användning mer den här säsongen men axelvärmaren kan man nog även ha en kylig sommarkväll (lät gött va?)

Hur jag gjorde hittar du här. Jag följde faktiskt mönstret men satte en tryckknapp nertill i varje sida på axelvärmaren.

Pyssel och förberedelse

Idag ska jag avsluta alla små projekt som jag gjort de sista veckorna. Jag har väntat på garn som varit restat och nu har jag fått en del av det. Under  tiden var jag ju tvungen att pyssla med något så det har blivit ett par pulsvärmare, en halsduk, en axelvärmare och en väska. Jag lägger ut det här efter hand (så klart)  =)




I morgon bitti åker jag och dottern till Stockholm för att umgås, shoppa och gå på Melodifestivalen. Ska bli så roligt att få visa henne huvudstaden.

Är det vår nu?

Man blir så glad när solen tittar fram och man inte behöver ta på vantar och halsduk. Nu ska väl alla förkylningar ge med sig också =)

Så här ser det ut i vår trädgård just nu, massor med snödroppar. 



RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...