Nämen vad skådar jag?

En liten hund i soffan, som hon inte får vara i, nerbäddad under en filt som definitivt inte är hennes.


Mormorsfilten nääästan färdig

Trodde att jag var färdig med den nu men upptäckte att jag måste virka en kant runt om också, så det är bara att beställa ett nystan till. Jag kommer inte att räkna på hur mycket den har kostat för stor är den, 110 cm bred och 190 cm lång. Ja, ja så går när man inte planerar utan bara gör. Kommer aldrig att fixa ihop rutorna efteråt fler gånger utan ska virka ihop det med en gång. 



Här ser ni dessutom vilken färg det blev i vardagsrummet... grön...man tänker på sommar då tycker jag.



Göra egen ingefärsdryck

Ingefära ska tydligen vara bra för mycket som att lindra förkylningsbesvär, stabilisera magen och stärka immunförsvaret bland annat. Jag tyckte det var gott och kommer främst att dricka det som mys-te.


Receptet jag fick löd så här:
1-1,5 liter vatten
2 cm ingefära som slantas och kokas med vattnet i 30-40 minuter.
Tillsätt 6 tsk socker (jag tog 3 tsk honung) och droppa i citron efter smak och eventuellt mer honung.


En riktig må-bra-dryck med andra ord!






Sså kkkallt





Visst står det väl i arbetsmiljölagen att man inte behöver köra och jobba när det är flera minusgrader?



Pilske Per är borta

Vår tik Isa har löpt nu de senaste veckorna och det är egentligen inget som märks... på henne. Vi har ju då en hanhund också, Tiny, som är en väldigt gullig och mysig hund... i vanliga fall.
När Isa höglöper så förvandlas han till en flåsande, gnällande, dreglande och snuskgubbeaktig hund. Så håller han på i fyra-fem dagar och sen plötsligt, som i ett trollslag, så är han helt ointresserad och vi har fått tillbaka vår kille igen =) Känns lika fantastiskt varje gång.

Utslagen efter flera dagars uppvaktning



Virkad Mormorsfilt

Det var så kul att virka mormorsrutor att jag inte tänkte på hur stor pläden skulle bli. Får väl se när jag virkat ihop alla rutor.

Jag vill bli klar innan mitten av veckan, för jag har beställt nytt garn i byns handarbetsaffär. Tänkte virka lite i "påskiga" färger.



Ett gammalt familjerecept

Jag har ett recept på hålkakor som jag har sparat i flera år och som jag är väldigt rädd om. Har haft det i säkert 25 år och min mamma innan dess och ett gammalt recept vill man ju gärna värna om.

Plockade fram det idag och medan degen  jäste så läste jag lite på rågsiktsförpackningen och gissa om jag blev häpen när jag kunde läsa "mitt" recept där. Ingen gammal hemlighet med det brödet och inte har det gått i arv heller.



För övrigt så kallas de tydligen för Rågsiktskakor och receptet finns helt öppet och ogenerat här

Man blir så glad

...när man upptäcker att blomman man precis köpte inte pallar trycket hos oss =(

Jag hann inte ens sätta upp gardinerna innan den svimmade.

Nu dras svångremmen åt

...både vad det gäller ekonomin och det "goda" livet. Vi har en massa planer inför våren men allt kostar ju en del och dessutom så vill man inte dra på en massa extrakilon. Så nu blir det må-bra-mat och en del motion och absolut inget smygshoppande och måste-ha-grejer.

Egentligen handlar det bara om att strukturera vardagen... skriva veckomatsedel, skippa kakorna, gå en längre promenad med hundarna och kanske springa en del på löpbandet. Och att undvika shoppingcenter och interneterbjudanden.

Riktigt så här hysterisk kanske jag inte blir =)

Det är allvarligt fel på en...

...när man vet om att man ska upp och jobba och ändå inte går och lägger sig i rimlig tid. Det blir en hård dag detta.

Fler som delar mitt problem?



Fredag den 13:e - en riktig turdag?





Enligt en undersökning från Trygg Hansa sker det färre skador under den här dagen än en genomsnittlig dag och till och med mindre antal skador just fredagen den 13:e än andra fredagar.... dags att skrota myten?

Min nya favoritbok



Köpte den som en julklapp till mig själv, Bonniers stora bok om stickning.
Måste säga att den verkligen täcker in det mesta och jag tycker nog att både en nybörjare och en erfaren stickare kan ha glädje av den. Även om jag har stickat i många år så finns det massor som jag aldrig har testat. Skulle så gärna vilja försöka mig på att formge mina egna alster, jag följer ju ändå aldrig ett mönster rakt av. Ska kika lite på det. Jag tittar i den varje kväll och hittar något nytt varenda gång.

Jag köpte min på Adlibris men den finns säkert på andra ställen också.




En god dag

Visst bakades det idag, även om jag inte riktigt följde receptet från förra inlägget.

Till middag blev det Chili con carne med nybakade bullar. Testade ett nytt recept på bullar och dom blev supergoda.

Passade även på att göra en chokladkaka.

I morgon hoppas jag att jag får mina nya gardiner som jag har beställt. Vi har ju öppen planlösning för kök och vardagrum, så det blir nytt överallt. Nu är jag lite trött på det gråa vädret vi har och vill kompensera det inne, ni ska få se vilken färg jag till slut valde...

Tror jag bakar idag

Blev så sugen på att baka så det får det nog bli. Lite bröd och en god kaka är aldrig fel. Vad tror ni om den här?


Recension: Spa från Yves Rocher

Detta har tyvärr blivit rejält eftersatt när tankarna mest handlat om jul. Å andra sidan har jag testat allt fleeera gånger. Nu har jag precis duschat och använt det sista och det är väl egentligen först nu som jag kan ge en ordentlig utvärdering.




Det här var det bästa i paketet. Härligt lödder, go doft men ändå lätt att duscha av och efteråt kändes huden mjuk och fin. Jag kände inte ens att jag behövde smörja in mig efteråt.

Det hade varit skönt att kunna förlänga spakänslan men balsamet (heter det så?) hade inte samma doft som övriga produkter och jag måste erkänna att den inte användes fullt ut heller. Jag strök ut lite på armarna och det räckte för mig...  fy... den luktade inte gott alls och doften var jag inte intresserad av att ha på hela kroppen. Min brors sambo fick dock syn på burken och hon gillade doften skarpt, så den fick följa med henne hem.


Det här var en härlig peeling med många och grova korn och en svag skön doft. Den var lätt att duscha bort och blev därmed också en favorit.

Skulle jag då köpa detta? Duscholjan som faktiskt gav den där goa spakänslan och det i flera timmar efteråt kan jag absolut tänka mig att inhandla.

Härliga lediga lördag

Jag gick faktiskt upp tidigt idag och sitter nu här och dinglar med kaffekoppen i lugn och ro. Ska köra dottern till Malmö vid halv tio och tänkte då passa på att se om det finns någon loppis att gå på. Jag älskar lördagar!



Bit ihop kvinna

Har sedan igår eftermiddags haft Huvudvärken från Helvetet! Hade ju hoppats på att den skulle ha försvunnit över natten men den verkar jädrigt efterhängsen. Ska iväg och jobba nu men måste ta mig till ett apotek så fort det bara går och köpa rejäla grejer annars blir jag förmodligen en landsplåga.



Det här med kommentering

Tycker det är lite virrigt med kommentering. Ska man svara i den blogg som skrivit en kommentar eller ska man svara i sin egen? Jag föredrar att svar i min egen blogg eftersom jag oftast inte går tillbaka och läser gamla inlägg (finns de där jag gör det eftersom jag vet att de ger svar i sina egna bloggar). Fördelen med att ge svar i sin egen är ju att alla kan se svaret och det kan ju vara intressant. 



Jag kommer att göra så här från nu... jag ger till viss del svar i min egen blogg men även, som innan, i era. Det trista med Blogg.se är att man inte kan besvara direkt under en kommentar, men vi testar och ser. Blir det virrigt så får jag helt enkelt byta bloggställe.

Vilken färg ska jag välja?

Jag gillar färg! Vi har ganska stilrent i vardagsrummet just för att kunna förändra med färg på gardiner, kuddar, dukar, plädar och detaljer som blommor och ljus. Igår fyndade jag kuddfodral på Jysk för en liten peng. 

Nu har jag fodral till soffkuddarna men känner inte att någon av dessa passar för tillfället. Ibland kan jag riktigt längta efter en viss färg men just nu vet jag inte vad jag känner för. Får rota runt lite för nu åker julgardinerna.

Tillbaka till vardagen

Nu ska julen städas ut och ersättas av lite försiktigt ljusa, vårfärger. Chiliplantor ska sås nu i början på januari och sedan börjar det roliga med att beställa nya frön inför våren och sommaren. 

Har börjat sticka på en ny kofta

God fortsättning på 2012

Vi hade en kanonkväll igår med god mat och trevligt sällskap. Idag hade det varit skönt att bädda ner sig i soffan med familjen och mumsa på godis och kolla film men jag ska snart köra iväg och jobba. Funkar det också =)


RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...