Mysisar

Dessa fick jag av min mamma. Dom är så varma och goa så jag ska ha dom varje dag heeela vintern.


Kalas, kalas

Här var det familjekalas igår för 18-åringen och lite för mig som blir 44 idag. Känner mig som 25 och det är väl det viktigaste hihi.


Lite bilder på dukningen à la hösttema


Första julklappen inhandlad

Jodå, det är sant. Dessutom har jag köpt 2 grejer till sonens paketkalender. Fasen vad jag känner mig präktig. Brukar alltid sno runt som en idiot i sista stund, fast det är klart... jag är ju inte färdig än. Man sitter väl här i all präktighet och bara låter tiden gå. Vad inbillar jag mig?



Fler ljuspåsar

Tänkte köpa lite vitt tyg och testa det också. Ska ändå ner till byns tygaffär och köpa lite mer garn.

Omgjord kavaj

Av garnet jag köpte häromdagen gjorde jag lite småsaker.


Lite fuskpälskänsla över det!

Man blir så varm i hjärtat

När jag jobbar mer än en natt så brukar jag inte göra speciellt mycket här hemma, ingen städning och oftast plockar jag inte ens undan. I går när jag åkte såg här ut som "Kom och hjälp mig att dö".

I morse när jag kom hem så var här så fint så man blev rörd... ingen disk och rent och snyggt var här. Dessutom fick jag världens överraskning när jag öppnade kylen... dom finaste (och förmodligen största) cupcakes jag nån gång sett. Dottern har visst hållt sig sysselsatt i går. 




Vilken härlig början på en dag! 
Jag har precis smakat på en och den var gudomlig kan jag berätta =)


En stor kram till dig lilla gumman!


Gjort äppelkräm

Det blev en stor skål minsann. Det blir till att äta tills vi storknar tror jag bestämt.


En styck Pippi-tröja färdig

Och den tog då dottern i beslag med följande sms:
"Jag kan ledsamt, för din del, berätta att tröjan är underbar!"

Datorfri vecka

...eller nästan i alla fall. Det har faktiskt varit skönt, jag sitter alldeles för mycket vid datorn. Fast det har varit lite konstigt att inte läsa morgonnyheterna och mååånga bloggar ska läsas nu.

Idag besökte jag tygaffären i vår by och blev verkligen överraskad.... vilket sortiment, det hade man inte väntat sig när man klev in. Där var ju mycket mer än tyg dessutom... garn, spetsar, band, handdukar...

Jag som bara skulle kolla läget kom ut med både tyg, garn och spetsar, härligt.

Lugn söndag

Här händer sannerligen inte mycket idag. Jag ska jobba i natt så jag tar det allmänt lugnt. Mår lite skit eftersom det har blivit för mycket slarv med maten den senaste tiden. Skärpning från och med NUU! En härlig bieffekt av slarvet är ju dessutom några kilos påslag, inte kul alls.  Fast det brukar lösa sig =)

Under veckan som kommer hoppas jag hitta en ny bil. Kör just nu en gammal Volvo 745:a och jag är orolig varenda gång jag kör att den ska gå sönder. Det gnisslar och slår överallt. Men något måste jag ha så länge... min andra bil gick ju sönder och är inte fixad ännu och dessutom vill jag ha en mindre.

När dottern och jag var iväg häromdagen så visualiserade vi att vi satt i min nya bil... och minsann om det inte lyckades. Jag kände till och med värmen från ratten (för det måste jag ha) och den luktade rent (och inte någon jädra doftgranslukt) och den var så skinande blank och fin. Men som sagt, man ska hitta den också och det verkar inte vara det lättaste fast jag lusläser annonser och kollar bilfirmor.


Ha en härlig söndag alla!

Sicken lyx

Igår fick jag en hel massa äpplen. Redan igår kväll gjorde jag äpplekaka och funderar nu på att fixa till lite kräm. Sen får jag nog fylla frysen med resten =)



Snart färdig

Äntligen börjar Pippi-tröjan bli klar. Har inte haft lust att sticka på ett tag så det har tagit tid. Tröjan är redan tingad, dottern vill ha den, så jag får kanske göra en till (till mig själv då).


Kvällspyssel

Nu är den första färdig efter en del bråk med skrivaren som inte riktigt förstod vad jag ville att den skulle göra. Nu kommer hela huset att fyllas med ljuspåsar är jag rädd =)

Lördags-tisdag

Idag är det lördag... i alla fall för mig som har jobbat helg. Med en god öl, falukorv i ugnen och potatis som kokar och så småningom ska bli mos. Lite tända ljus, TV´n på låg volym, en familj som sitter och pysslar med sitt och sonen som spelar hårdrock på ashög volym och gör läxor.

Så har vi det.... en vanlig lördags-tisdag =)


Fuktgivande läppstift från Yves Rocher

Klar röd och Beige rosa testades.
Det rosa blev min favorit med en gång och jag har haft det med mig överallt i en veckas tid nu. Känns lite som ett läppglans med lagom mycket färg för att funka till vardags. Gillar det skarpt.

Det röda är verkligen rött, fast med en gul ton, och jag gapskrattade när jag provade det, inte min färg alls. Dottern hälsar att hon däremot gärna recenserar...

"Lätt att applicera, kladdar inte, täckande och sitter på så pass bra att det går att använda när jag står på scen"

Vad ska man säga? I den här familjen tycks inget smink gå till spillo hihi

Ruskigt är det

Regn ute...



...men sol inne
Årets sista pellisar förmodligen

Recension: Nagellack från Yves Rocher

Här kommer då den första recensionen av Yves Rochers produkter. 
Jag testade färgerna Klar röd och Aubergine. Det röda går åt det gula hållet och är riktigt fint på. Det ska räcka med ett lager och det gjorde det också. Dessutom sitter det på bra, vilket är A och O, speciellt när färgen är stark.

Auberginelacket var däremot svårt att få jämnt och snyggt. Penseln var spretig och det krävdes två lager för att se bra ut. Jag gillar inte färgen men det är ju klart en smaksak.





Testade också ett snabbtorkande Topplack. Här ska man hälla en droppe på nageln och så ska det torka på nolltid. Ja, det funkar och det blir ett så fantastiskt fint resultat, jämnt och blankt. Riktigt nöjd blev jag med detta.

Det är kallt nu

Idag åkte vinterkappan på. Inte alls kul för en värmeälskare som mig. 



En bra dag

Mysdagen blev riktig bra. Jag bakade morotsbullar, gjorde pizza och nu på kvällen fick jag testat att överföra bilder på tyg. Tänkte sy ljuspåsar nämligen.
Testade en, för oss, ny pizza. Degen skulle kalljäsa och jag tog mozzarella -och pecorinoost på.

Ja, va tror ni om det?

Bättre än köbepizza!

Batteriladdardag

I morgon, har jag bestämt, ska vara en hemmadag med lite stickning, lite pyssel och annat må-bra-göra. Baka lite bröd och ta en rejäl promenad med hundarna... ja, en riktig mysdag helt enkelt.

Nu är jag riktigt förbannad

Min bil stannade förra veckan och bara slutade fungera. När den sen kom till bilverkstaden så sa dom att det bara var att byta motor. Jag fick klart panik eftersom bilen är 10 år och borde väl ändå hålla ganska länge till. Sambon tyckte att det inte lät rätt och riktigt så han ringde en kompis för ett utlåtande. DÅ VISAR DET SIG att det är ett hjul i motorn som behöver bytas och detta kostar 500 kronor. Man blir ju så förbannad!

Nu undrar jag... är det inkompetens eller rent lureri?

Det har spekulerats här hemma om att "bilmekanikern" kanske var lite intresserad av bilen och tänkte vara "snäll" och köpa den av oss för en billig peng. 

Nu ska den i alla fall lagas och säljas eftersom jag ändå inte gillar den. Dessutom har jag hittat min drömbil...
Tror inte jag får så mycket problem med den =)

Dukning

Så såg det ut här igår. Jag hade sytt dukar och flaskpåsar för att piffa till det lite extra.

RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...