Mot ett sundare liv. Dag 4
Frukost: Fil och banan. 1 port
2 dl lättfil
0,5 banan
1,5 dl special K-flingor
Kommentar: Äckliga flingor, tog 0,75 dl müsli istället.
Lunch: Hamburgare. 2 port
200 g nötfärs
2 grova hamburgerbröd
1 skivad tomat
2 msk smaksatt lättcréme fraiche
Rödlöksringar
Grönsallad
Forma 2 burgare och stek dem i 0,5 msk olja, salta och peppra.
Servera med extra sallad.
Kommentar: Finns det något att tillägga?Mellanmål: Bärgott. 1 port
1 dl Kesella 10%
50 g djupfrysta, osockrade bär
1 msk florsocker
Kommentar: Smakar som riktigt krämig yoghurt.
Jag tog 1%-ig Kesella och blandade med björnbär.
Middag: Kycklingröra med matvete. 2 port
300 g kycklingfilé
0,5 msk olja
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt
0,5 msk rapsolja
0,5 tsk malen koriander
1 krm malen fänkål
1,5 dl grönsaksbuljong
0,5 msk pressad citron
Skär filén i tärningar och bryn i en panna.
Mixa lök, vitlök och urkärnad chili. Fräs röran i olja.
Häll på buljong och citron och koka upp.
Lägg i kycklingen och låt småkoka i ca 10 min.
Servera med 400 g kokt matvete blandat med
2 strimlade salladslökar och lite sallad bredvid.
Kommentar: Kanongott så klart.