Mot ett sundare liv. Dag 8
Frukost: Macka och ägg. 1 port
1 kokt ägg med kaviar
1 skiva grovt bröd med 1msk mager leverpastej och gurka.
Kommentar: Jag tog färskost istället för leverpastej.

Lunch: Pastasallad. 2 port
120 g kokt pasta
2 tomater i klyftor
1 paprika, strimlad
10 cm gurka i bitar
0,5 rödlök i tunna skivor
50 g mager fetaost i små bitar.
Dressing:
6 svarta oliver
1 msk olivolja
0,5 msk vinäger
1 tsk oregano
Salt och peppar
Kommentar: Alltid gott med pastasallad!
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port
Middag: Färsröra med potatismos. 2 port
0,5 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 msk smör
250 g nötfärs
1 msk chilisås
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk timjan
1 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
Mos:
350 g kokt potatis
0,5 dl lättmjölk
0,5 msk smör
Fräs lök, vitlök och färs.
Tillsätt chilisås, kryddor, vatten och buljong.
Låt vätskan koka in.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med grönsallad.
Kommentar: Riktigt lördagsgott.
1 kokt ägg med kaviar
1 skiva grovt bröd med 1msk mager leverpastej och gurka.
Kommentar: Jag tog färskost istället för leverpastej.


120 g kokt pasta
2 tomater i klyftor
1 paprika, strimlad
10 cm gurka i bitar
0,5 rödlök i tunna skivor
50 g mager fetaost i små bitar.
Dressing:
6 svarta oliver
1 msk olivolja
0,5 msk vinäger
1 tsk oregano
Salt och peppar
Kommentar: Alltid gott med pastasallad!
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port
Middag: Färsröra med potatismos. 2 port

0,5 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 msk smör
250 g nötfärs
1 msk chilisås
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk timjan
1 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
Mos:
350 g kokt potatis
0,5 dl lättmjölk
0,5 msk smör
Fräs lök, vitlök och färs.
Tillsätt chilisås, kryddor, vatten och buljong.
Låt vätskan koka in.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med grönsallad.
Kommentar: Riktigt lördagsgott.
Kommentarer
Trackback