Såå hungrig

Nu närmar sig slutet på mitt nattpass och jag känner att det kurrar rejält i magen. Jag har kollat receptbloggar en bra stund så nu drömmer jag om en stadig frukostbuffé.

Tyvärr "serveras" det bara mackor och kaffe här på morgonen man ack vad jag ska njuta!

Ha en skön dag!


Hälsodroppar



Jag brukar ta Mivitotal för att bli lite piggare under sega höstdagar, trötta vintermånader och just innan det blir varmt och soligt på våren. På sommaren är tröttheten bortblåst och då behöver man ingen extra energi (då lever jag på kärlek och fågelsång).  =)

Fast jag måste nog säga att det är första gången som jag har börjat med den redan i augusti! Kan bli en lååååång vinter detta....

Blåmärken och ananas

Det är tydligen så att ananasjuice dämpar uppkomsten av blåmärken. Eftersom jag lätt får blåmärken så är det ju kanoninfo men jag förstår inte riktigt hur det funkar. Men... strunt i det... DRICK ANANASJUICE!


Pinsamt TV4!

Vad är meningen med tv4`s Dansfeber? Det känns som att vi tittare enbart ska se detta för att skänka pengar till Plan och inget annat!

Dottern undrade varför det var melodifestivalupplägg på programmet med andra chansen och att vinnaren ska uppträda igen och det undrar faktiskt jag med. 

Vilket fantastiskt skitprogram!!!


Varför man inte ska redigera bilder med en 15-tumsskärm

...eller varför man bör skaffa starkare glasögon kanske är närmare sanningen =)

Så här blev en bild på mig och min lille hund Isa... snygga kor på kudden eller hur... Ha ha ha


Stickad tunika

Så var den färdig. Blev ganska fin faktiskt.


Mönstret hittar du här.



Nu har jag börjat på en kofta. Jag gör den i två färger istället för en som i originalet :) Det ju bara att inse att det inte blir mer sommar så jag gör den lite mer "höstig". 


Dagens dummaste

Ibland undrar man hur det står till med en del mäniniskor. Sitter och slötittar på tv4´s morgonprogram och idag får vi lära oss hur vi ska städa vårt skrivbord och dessutom hur det ska vara organiserat.

Vad fasen, har vi människor blivit så sinnesslöa att vi inte ens vet hur man plockar undan på ett skrivbord utan att någon måste tala om det för oss.

Undrar vilken yrkestitel man har då... skrivbordsorganisatör, skrivbordsarrangör eller kanske arbetsbänksplanerare ha ha ha...

Någon som vill bli det här? Undrar om det finns utbildningar?



RIX FM i Malmö

Var på Rix fm festivalen idag. Faktiskt helt ok. Bilder på några av dem som var med...


Erik Hassle



Erik Grönwall



Konferenciererna



Broken door. Klart bäst enligt mig. Vilken röst!



E.M.D
Vad kan man säga... proffsiga (trots en tuggummituggande Danny på scen)


Vitvaror på väg

Nu är vitvarorna beställda. Fast i vårt fall får man väl säga svartvaror eftersom allt är i svart. Vi beställde dom via internet och så himla lätt det är att bara klicka på och så får man en smärre chock när man kommer till kassan. =)

För det är ju som så att det tillkommer försäkringskostnader, om man vill klart, på flera tusen och man vågar inte chansa på att INTE ta dom. Skulle vara jädrigt käckt om till exempel side-by-side´en skulle börja läcka efter några år, då står man där himla mycket fattigare. Så det var bara att bita ihop och klicka till extraförsäkringarna.


Fredag, fredag wooo

Äntligen fredag och jag är minsann ledig i helgen. Just nu sitter jag och kopplar av med en god öl, men man får passa sig. Har hört att det går på synen....=)


Såå seeeg



Någon måste ha hällt sirap i min dator för den är såå seeeg,
såååå seeeeg.

Klart att jag måste göra något åt det men man drar sig för det med allt jobb det innebär. Föra över det man ska ha på en annan hårddisk, installera alla program man ska ha igen, och så alla inställningar, favoriter, mail...

JAG ORKAR INTE...

...och segrare som blomflugefälla är...

...ölen överlägset!
Nu är det inte så många kvar så är dom helt utrotade hos oss.


Så jäkla äckliga är dom..;)


Blomflugejakt

Nu har vi tröttnat på alla blomflugor och riggat några fällor. Den ena består av en övermogen banan i en plastpåse. Tanken är att den ska locka till sig flugorna och när det är en hel massa i påsen så smyger man fram och stänger till.

Den andra är en skål med öl. Denna täckte vi med plastfolie och gjorde små hål så att dom inte kan ta sig upp utan druknar i ölen. 

Nu får vi se vilken fälla som är bäst. Vilken tror ni?


Smärtsam tå

Sonen har opererat tån för nageltrång. Riktigt synd är det om honom och det blev ryggläge med fjärrkontroll i ena handen och en påse chips i den andra =)

Som den ömma moder man är så försökte jag muntra upp honom med en glad gubbe. Jag tror han blev LITE glad för min omtanke.  Det är ju inte alltid som han uppskattar mina ansträngningar ;)


Vit kladdkaka

Här är den goa kladdkakan som jag gjorde häromkvällen. Jag gillar inte alls kladdkakor men den här var faktiskt supergod.

 

Vit kladdkaka

100 g smör
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl (90 gram)
Saft av en lime (ca 2 msk) och skal av en halv (ca 3/4 tsk) (limen kan bytas ut mot en citron)

Smör och kokosflingor (eller ströbröd) till formen
Vaniljglass och bär till servering

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort den från plattan.
 Bryt den vita chokladen i bitar och lägg ned i samma kastrull och rör tills chokladen smält.

2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, saft och skal av limefrukten.

3. Rör ned smör och chokladblandningen i smeten.

4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll ned smeten i formen och sätt in längst ner i ugnen i ca 20 minuter.

5. Låt svalna och vila i kylskåp fram tills servering. Garnera genom att pudra över florsocker och toppa sedan med några jordgubbar. Servera med vaniljglass och färska bär.


Receptet tog jag på minapositivatankar.blogg.se Tack för det!


Man är ju så huslig

Det har regnat hela dagen så jag har varit lite pysslig. Jag har bakat havreflarn och drömmar... eller ja, drömmarna varken såg ut eller smakade som dom skulle, så jag får väl säga att det var mördegskakor av något slag. =) Dom smakade bra i alla fall. Gjorde även en kladdkaka men den ska stå i kylen ett tag så det blir ingen bild på den.

Sedan blev det en klassisk lasagne till middag, så jag har stått i vårt provisoriska kök mest hela dagen. Det har varit så roligt och jag har njutit av varenda sekund.

Den moderna husmodern har minsann inga kokböcker utan kör direkt från nätet hi, hi.



Viktnedgång

...och fortsättning på min 3-veckorsmeny.

Det är nu över 1 månad sedan jag nådde mitt mål på 8 kg. Nu pendlar jag mellan -7 till -8, beroende på hur mycket jag syndar ;)

Men jag måste säga att det var inga problem för min del att gå ner i vikt men att HÅLLA DEN är ju fantastiskt svårt. För det är ju så att man vet hur man ska göra för att gå ner i vikt och man vet definitivt hur man gör för att gå upp, men att hålla den där balansen är kanonsvårt. ...och dessutom är det jättesvårt att veta när man ska stoppa bantningen.

Man blir liksom blind för sig själv och väldigt mycket mer kritisk för om det valkar sig runt midjan när man sitter ner eller om man ser lite kraftig ut i vissa kläder.


 När ska man veta när man är "klar"? Det går inte att fråga omgivningen heller för som i allt annat så råder det delade meningar.

Hat-jeans

Jag har inte haft jeans på ganska många år för jag har liksom ingen jeanskropp. Men nu när jag gått ner i vikt en massa så hade jag en tanke om att kanske nu... Glad och positiv gav jag mig iväg för att äntligen köpa ett par goa jeans. I affären satt dom som en smäck, skitbra, så dom fick klart följa med hem.

Tyvärr insåg jag nu jag när använt dom att jag fortfarande inte har en kropp för jeansbruk. Såå jädra snygga och så kommer jag nog inte att ha dom mer... snyft...


 Visst är dom kanonsnygga...? Men det är då inte jag på bilden :(


Tillbaka till verkligheten

Det första arbetspasset avklarat efter semestern, ska gå på andra nu snart. Det kändes riktigt skönt att vara tillbaka och få rutin på livet igen. De sista dagarna på semestern var mest ångestfyllda tyckte jag och då ska man nog inte ha två veckor utan kanske en sisådär 10 dagar är lagom.

Tänkte ta en vecka i höst också och bara koppla av, får se när renoveringen är färdig på ovanvåningen. Vill inte ha ledigt när det är så här rörigt i huset utan då vill jag ha lugn och ro =)


Kräftpremiär

Igår målade vi... sen målade vi... och sen, ja, målade vi på ovanvåningen. Det är nästan färdigt och jag som lekman tycker att köket ska kunna vara färdigt inom en vecka eller så om vi ligger på lite. Mitt sansade jag säger att det tar minst en månad till...

På kvällen åt vi kräftor och det var längesedan men framför allt riktigt, riktigt gott. Jag tror att jag kan äta det... alltid :)


RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...