Halvfärdig stickning

Det var längesedan jag stickade men nu när det tråkiga vädret kom så blev jag sugen igen. Inget ont som inte har något gott... o.s.v...o.s.v.


Den kommer att se ut så här när den är färdig.

En stilla bön

Är sommaren slut nu? Det känns ju så. Här bara regnar det och är riktigt kallt faktiskt. Men jag vägrar bli nedslagen över detta utan jag ska tänka positivt *krystat eller hur?* och inte sluta hoppas på att det blir sommarvärme ett tag till.

Jag vill kunna bada i bassängen, inte behöva ta på jackan, sitta ute i trädgården, klippa gräset naken (om jag vill) och gå barfota ute UTAN att frysa.

Om jag blundar och önskar riktigt mycket så kanske kanske...


En härlig sommarkväll

Som jag har saknat vår systemkamera! Just nu flippar jag ut på allt och bara fotar.


Klart vi grillar när det är fint väder.


Isa fick en ny boll så det blev till att kasta MÅNGA gånger. Fattar inte att hon inte tröttnar, vårt energiknippe.


Tiny är då inte riktigt lika aktiv. ;)


Temat för kvällen var amerikanskt, hamburgare extra allt och majskolvar med chili och vitlök.



...och ett glas rosé


Verkligen en perfekt kväll...


Helt ok cover

Egentligen har jag ingen respekt för "artister" som snor andras låtar, men detta är såå bra. Man får hoppas att hon gör egen musik också.


En ny härlig dag

Ordningen är återställd här hemma med disk och tvätt och matlagning och köra barn hit och dit och.... ja listan är lång. Vilken tur att jag har haft en hel vecka att vila upp mig!


Sur början på dagen

Ett trist sätt att börja dagen på... sur mjölk i kaffet...:(


En gräsänkas bekännelse

Ja, nu är det konstaterat... det har slagit runt i huvudet på mig. Jag kommer på mig själv med att, med stort intresse, rensa ut plånboken. Detta måste vara det ultimata tristhetstecknet och ett bevis på att jag inte bör vara själv längre.

Imorgon kommer tack och lov familjen hem och det är nog tur det! =)



Ingen vit jul i år

Åtminstone inte i Skåne. Idag är här molnigt, KALLT och blåser smådjävlar. Vi får väl hoppas Jacob har fel...


Långpromenad med hundarna

Idag blev det utflykt!
Åkte till Skrylle och gick 10 km med hundarna, såå härligt. Åkturen var inga problem utan hundarna kom till ro med en gång. Inte för att det brukar vara några större besvär i bilen med det kan vara lite hoppande hit och dit  innan de lugnar sig. Nu märkte jag inte ens av att de var där.

Det var första gången på flera år som jag var i Skrylle. Vi brukar åka till Torup men det är ganska långt och jag kommer att åka hit istället hädanefter.
Jag tog lite bilder med mobilen...



Nu är rötmånaden här

...enligt bondepraktikan ja. Det har nog varit rötmånad ett tag egentligen eftersom det har varit varmt och fuktigt länge nu. Men man får tänka lite extra på att inte låta kylskåpsdörren stå öppen mer än nödvändigt och att stoppa in kylvaror meddetsamma.

Jag är alltid nojig med gammal mat och är en sån där som luktar på allting och får för mig att det nog är dåligt även om det inte är det.  Det blir inte bättre under sommaren kan jag säga, då åker nog onödigt många friska grejer i slasken.


Det blir inte alltid som planerat

Någon tur med hundarna blev det inte idag :(  Dom fick i alla fall pröva på sitt nya ställe i bilen och de verkade nöjda så det blir nog bra.

Det blev litegranna gjort på ovanvåningen så jag är ganska belåten med denna dagen. Imorgon är det hundarnas tur, så det så!




...och inga tårar från Magdalena. Undrar om det har någon betydelse förutom att det brukar regna den här dagen?


Sent ska syndaren vakna =)

Det är väldigt mycket mys nuförtiden. Jag funderar i termer som "man måste ju unna sig" och det är ju klart man måste =)

Ikväll blev det pizza med en god öl och lite efterrätt hm hrm hrm...


Gräsänkans lägesrapport

Det är inte klokt vad mycket jag får gjort!


Jag har röjt runt och rensat ut och har redan varit på soptippen två gånger. Dessutom är köket nästan ihopskruvat och jag ska bara måla väggarna en gång till så är det klart. (Ska försöka ta lite bilder med mobilen, familjen har ju med sig alla kameror).

Hundarna tycker nog förstås att jag är riktigt trist och tråkig som inte har tid med dem men det blir ändring nu. Imorgon ska det tydligen bli lite sämre väder och det passar ju perfekt för en tripp med dom någonstans. Jag har köpt hundgaller till bilen och det ska bli spännande att se hur det går med hundarna därbak. I min gamla bil satt dom i baksätet (ja, jag vet, inte bra) och det kunde bli ganska smutsigt om det regnat.

Nu ska jag klippa gräsmattan...

Pisseveckan är inledd

...eller fruntimmersveckan som den också kallas och enligt bondepraktikan brukar det vara en regnig period. Jag är väldigt intresserad av just bondepraktikan och anser den många gånger mer trovärdig än dagens moderna väderprognoser.

Idag är Sara-dagen och den har ingen särskild betydelse för vädret.

Tisdag är Margaretha-dagen och då ska det helst inte regna för då väntar en svår bärgning för bönderna.

Onsdag är Johanna och hon spår heller inget väder.

Torsdag är Magdalena och hon gråter gärna, alltså en regnig dag.

Fredag är Emma och om det är varmt och kvalmigt den här dagen så bådar det ett gott år.

Lördag är Kristina och betyder inget.

...och söndag är Jacob..!? Han är med som utfyllnad för att få ihop en hel vecka och om den här dagen är varm och klar så får vi en kall jul.

 Ska bli spännande att se om det stämmer den här veckan då.

Sista natten innan semestern



Ska snart åka iväg och jobba natt och SEN är det semester.

Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra den här första veckan. Familjen åker till England så jag och hundarna blir hemma rent själva. Känns verkligen konstigt, har inte varit ensam så länge sedan barnen kom. Jag kommer att sakna ihjäl mig antagligen.

Imorgon eftermiddag bär det iväg för deras del och jag står kvar på perrongen och snyftar...









...en liten stund för sedan ska jag ta hundarna på en långpromenad, äta och dricka något gott och ta en spakväll och NJUTA av ensamheten. =)



Här ligger vårt kök

...i en salig röra. Efter att ha tillbringat hela eftermiddagen på IKEA är jag helt slut. Nu ska jag först måla väggar efter helgen och senare i veckan kan jag nog börja skruva ihop lite skåp. Ni ser väl att jag har börjat måla?

Kvällen har gått till att bestämma vilka vitvaror som vi ska ha. Det känns minsann som att vi kan ha ett nytt kök tills dottern fyller år i september ;)



Dansk musik

Dansk musik går över lag ganska mycket i det här huset av någon anledning. Den här killen är min favorit.


Kvällsmums

Blev så sugen på lite kvällsgott. Gammeldags vaniljglass med jordgubbar och chokladsås. Någon (sonen) hade tittat djupt i flaskan (med chokladsås) så det blev till att skrapa resterna.


Snart semester

...och det känns hur skumt som helst. Förra året hade jag två veckor och det var första gången på tio år som jag hade semester över huvud taget. Jag brukar jobba som mest på sommaren. I år blir det också två veckor och jag får väl bara hoppas att jag inte klättrar på väggarna efter en eller så.

Nu tycker nog en del att jag är fullständigt knäpp men sanningen är den att jag är ledig ganska mycket och har därför inte det behovet. Det som många skjuter fram att göra tills under semestern, det gör jag när jag har lediga dagar. Jag jobbar många timmar när jag jobbar och har därför ut mer av min ledighet helt enkelt.



En del bad blir det väl förhoppningsvis =)


Nu är det sommar nu är det sol...

... nu är det koskit i hagen...

...och jag bara älskar solen och värmen. Man kan dock bli lite irriterad på en del människor. Gick förbi ett par idag och råkade höra lite av deras samtal. 
- Vilken värme, man kan knappt andas, sa den ena.
-Ja, det är ju alldeles för varmt idag, man måste hålla sig inne, sa den andra.

Vilket jädra gnäll säger jag! För bara några månader sedan hade vi så kallt så vi höll på att frysa ihjäl nästan och bara längtade tills värmen och solen skulle komma, och nu så är inte det heller bra.

Hur fasen ska ni ha det undrar jag...?

Sommarens stora last

Jag är tokig i mjukglass!!!

MEN den MÅSTE smaka extremt bra annars får det vara. Häromdagen åt jag sommarens första och den var klart godkänd (tack och lov). Idag var det McDonald´s tur, en McFlurry utan något annat än just mjukglass. FY och VEDERVÄRDIG!!! Det värsta jag någonsin smakat i glassväg. Ska man äta en så krävs nog miljontals smarties i.


Jag fortsätter leta efter sommarens mjukglasställe... med den perfekta glassen...












Om man skulle skaffa en alldeles egen mjukglassmaskin, då är sökandet över... och ja, den ska vara rosa så klart.







Lite nytt om renoveringen

Det var så länge sedan jag skrev något om renoveringen, så nu tror ni väl att det inte händer något här.
Meeen... så klart det gör...



Nytt mindre fönster och en dörr ut till den altan som så småningom kommer. Just nu bör man inte ta ett steg ut.





Klinkers i köksdelen, resten av golvet blir nog i ek, tror jag (om det går ihop med köksluckorna vill säga).


Sommarens bästa och kanske värsta köp

Jag köpte en del grejer av en kompis. Har sååå länge velat ha en hamock men det har liksom inte blivit av att köpa en. Nu står en här i alla fall och vi slåss i princip om vem som ska sitta i den. Vilket kap! Nya dynor bara så har man väl ingen chans på den mer...






Sedan fick vi två!? växthus. Problemet här är att allt ligger i en enda röra och bara att sortera det blir i sig intressant. Vi har bestämt plats för åtminstone ett så det blir väl bara att slå våra kloka ihop och börja :)


Måste ha nya parfymer

Jag brukar ha flera vardagsparfymer att välja mellan men nu tycks alla ha tagit slut samtidigt. Den enda som finns kvar är Beckhams Intimately. Har testat Beckhams Signatures men kan inte bestämma mig.

Det börjar dock bli kris här och jag klarar mig inte utan parfym så kom gärna med förslag på några goda som jag kan ha.


RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...