Happy Halloween


Undrar om det kommer några monster och spökar för oss i kväll?


Någon som glömde ställa om klockan?



Ja, jag gjorde det naturligtvis!!!

Och så glad man blir när man upptäcker det, man får en hel timme extra av dagen ju =)








Petter är kung

Blev jäkligt överraskad av "Så mycket bättre" som går på 4:an. Brukar inte se sådana progrogram och ännu mindre tycka att dom är särskilt bra. Av en slump såg vi det förra lördagen och programmet är ju helt ok. Den jag tyckte var bäst var Petter. Tycker han gjorde den här låten briljant faktiskt och det blir kanske till och med en hit, vem vet....


Nu fyller jag år....IGEN

Fasen vad tiden går fort.

I kväll ska jag sticka iväg och käka med familjen och bara umgås. Det har inte blivit så mycket av den varan nu under renoveringen och jag ser verkligen fram emot detta.

Fast innan dess ska vi iväg och handla det sista till ovanvåningen... fönsterbrädor, dörrar, lister. MMMMM....livet leker!!!


Bråttom bråttom



Här städas det som sjutton för det ska läggas golv kan ni tro!
Det dammsugs under varje liten golvslingeskena så all smuts kommer bort. Jädra jobb men det ska ju göras...=) Ekparkett blir det och jag är sååå spänd på hur det ska bli.

NUUUU närmar sig målet för etapp 1 av husrenoveringen!

Jag längtar så sjukt mycket efter ett kök så ni kan inte ana.

Föräldramöte

Var på föräldramöte nu i kväll i sonens klass, han går i åttan. Dom ska ha åhörarvecka om ett tag så naturligtvis frågade jag när jag kom hem vilken dag som passade bäst....

...och fick till svar: Lördag

Kan väl aldrig tro att han inte vill att jag ska komma dit... väl?
Näää, inte min lille påg inte....=)


Hungrig som en... hund

Visst är hon söt, lilla fisan?


Tips till trötta nattare

Ibland är jag så trött efter att ha jobbat natt att jag har ont i lederna när jag kör hem. Det är jäkligt obehagligt och man känner att man egentligen inte borde ha satt sig i bilen.

Det senaste året har jag tagit detta dundermedel och känner mig mycket klarare i knoppen på morgonen. Jag tar det ett par timmar innan jag ska köra och uppiggande till trots så somnar jag direkt när jag lagt huvudet på kudden.


Smådille på parfymer

Jag har fått för mig att jag måste pigga upp mig i höstrusket och i år blir det med.... parfymer.

Den här köpte jag för några veckor sedan...



...och dessa köpte jag nu... Får se om det fortfarande är höstigt i nästa vecka :) Annars hittar man väl en annan anledning till att handla.

 

Varning för askul maskin

Har ni sett de här pengamaskinerna som finns i en del afärer? De för mynt är ju vanliga men med sedlar har jag inte sett innan. Problemet med dom är bara att de inte funkar rakt av.

Igår var jag och dottern på Netto och en kvinna framför oss skulle betala med just sedlar. Kön var lång och maskinen var envis, den skulle INTE ta emot sedlarna. Ju mer kvinnan försökte ju roligare tyckte jag och dottern att det var. Till slut låg vi dubbla av skratt och var naturligtvis tvungna att fota maskinen. Kvinnan var dock mindre road och kommer förmodligen aldrig mer att betala med kontanter i den affären.

Så var det med den effektiviseringen ha ha ha.


Nu snöar det

Första snön för säsongen! Men man ska njuta av den inne tycker jag, med en kopp te och en go stickning!


Min nya viktstrategi

För att inte gå upp i vikt igen och ändå kunna unna mig lite gott när jag vill det så har jag kommit på en ny strategi. Jag äter bara halva bullen eller äter halva mängden godis eller dricker ett glas öl. Då får jag bara i mig halva mängden och har då ingen ångest för att jag smäller i mig en massa utan tvärtom är riktigt duktig som sparat hälften =)

Då går jag bara upp hälften så mycket i vikt som jag hade gjort om jag ätit allt som jag från början hade tänkt. 

Så himla bra! Nu ska jag nog gå och hämta lite glass tror jag.... men bara hälften naturligtvis  =)




Skitdag!

Igår var en riktig skitdag!! Jag gjorde av med saker, hade en jädra huvudvärk, tappade saker i golvet så de gick sönder, bland annat ägg naturligtvis och var framåt kvällen på ett uselt humör.

Det var så att jag var övertygad om att jag skulle bli stoppad av polisen och få böter av något slag när jag skulle köra hem från jobb. Det hade liksom varit en naturlig avslutning på dagen.
Usch, skitdag!

Fast det finns dom som har det värre....=)



Ljus i vårt hus

Nu funkar allt i elväg också, trevligt.


En kall oktobermorgon

Så här ser det ut på morgnarna nu här i Skåne. Det är rejält kallt och frostigt kan jag säga.

Kossorna möter jag nästan varje dag och dom har liksom blivit litegranna mina och som jag ofta får stanna och vänta på eftersom dom går lite var dom vill och inte är direkt inhägnade. Dom ser inte direkt lidande ut fast det är tidig morgonkyla.


Mat när man jobbar natt

När jag ska jobba natt så har jag MYCKET mat med mig. Igår såg det ut så här och då är ändå inte mina morgonflingor med. Mina arbetskompisar har aldrig mer än sin lilla handväska med sig på kvällarna medan jag kommer kånkande på en hel kasse med mat =)    Illa... =)

Är det bara jag som äter rejält sent på kvällen eller hur gör andra nattjobbare?


Om mindfulness

Mindfulness, så som jag uppfattat det, är att genom sina sinnen öka sin känsla för nuet helt enkelt. Jag gjorde en sådan övning på en föreläsning i stresshantering. Vi fick lukta, känna, se, smaka på en citron, ja ni förstår grejen.

Men varför ska vi betala dyra pengar för att leva i nuet? Vad är det för humbug egentligen och vem kom på att människor förmodligen skulle betala för att vara här och nu? Så himla löjligt (fast smart av upphovsmannen).

Mitt tips, som dessutom är helt gratis, är att bege dig ut i naturen (kan vara en trädgård till och med) och ANDAS.
Känn hur befriande det är och bara njut! Man behöver inte ge sig iväg på någon fånig kurs, använd istället ditt sunda förnuft. Utomhusvistelser har botat många depressioner.


 Är det kanske så att vi människor idag är så stressade att vi helt enkelt har glömt bort att må bra?


Mindfulness på högsta nivå!


Fredagsmiddag

Väldigt längesedan jag åt sushi senast. Det här var ok men hemmagjorda är nog godast ändå.




En grå dag

Man blir ju deprimerad. Helst skulle jag vilja krypa upp i soffan med en kopp te och min stickning men då vet jag att jag får ångest över att inget blir gjort.

Nää, jag får masa mig iväg och kolla på nya glasögon. Har nog drabbats av någon form av ålderssynthet eftersom jag plötsligt får hålla allt med text en bit ifrån för att se vad det står. Här har man varit van vid att mer eller mindre trycka upp allt i ansiktet på grund av närsynthet och så nu det här...skumt. Klart tantvarning på detta =)




Shoppingdag

Igår var jag med dottern i Malmö och shoppade. Hon fyllde 17 i förra veckan och fick en shoppingdag i present. Man är inte lika van vid att gå i affärer en hel dag längre så jag var sjukt trött när vi kom hem.

Och denna väntan... dottern provade kläder i godan ro och en annan väntade snällt utanför provrummet... och väntade... och väntade.

Hur orkar hon???

Jag passade i och för sig på att ruinera mig själv litegrann. Förutom lite kläder och några saker till nya köket så köpte jag grejer för att hålla ansiktet på plats =)


Jag fick även tag på vietnamesiskt kaffe. SÅÅÅÅ gott!

... och så fick jag äntligen tummen ur när vi kom hem och bakade lite bröd. Det blev ett med basilika, ett med kanel, ett med oregano och ett vanligt bröd utan "smak".


Eslöv - städernas drottning

Hittade den här gamla godingen. Sicken tur man bor i Eslövs kommun... eller?



Jag har placerat min blogg i Eslövbloggkartan.se!

När man blir gammal

I helgen var jag och hälsade på min farmor som fyllde 97 år. Hon är ganska skröplig och tycker att det kan räcka med detta livet nu. Ja, vad gör man när man har huvudet i behåll men en kropp som inte hänger med riktigt längre? Det är inte utan att jag förstår henne.

Tyvärr är jag riktigt dålig med att hälsa på och jag skäms för att jag inte tar mig mer tid, det är ju bättre att hälsa på många kortare gånger än en lång. Jag gillar att vara med henne och hon blir så glad när man kommer dit.  


Under min uppväxt träffades vi flera gånger i veckan och hon har alltid funnits där för mig... nu måste jag finnas för henne.





Testat rökt öl

Ja minsann, trodde inte det fanns faktiskt. Den smakar som rökt korv i flytande form och jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillade den eller inte.


Fast jag tror att med rätt tilltugg så är den nog fantastiskt god, kanske en stark, smakrik korv eller så.



Sambon gjorde smarriga räkmackor igår. Ett hett tips är att INTE dricka just den rökiga ölen till detta =)


NU börjar julfunderingarna

Jag älskar julen! Aldrig känns väl ett hem så ombonat som just under den här tiden.

Jag har gjort paketkalendrar till barnen sedan de var små och nu går det inte att sluta. Försöker försiktigt fråga varje år om de inte börjar bli lite för gamla för kalendrar, men icke... Tror jag får hålla på med det tills de blir pensionärer eller så =)

Nu är det i alla fall tid att börja kika efter småprylar, det är ju ändå 48 små paket som ska slås in, och varje år går jag hårt ut i början av oktober... för att i slutet av november rusa runt i halvt panik.
Samma visa varje år.... att man inte lär sig =)


Färdigkaklat

Kökskaklet på plats (och halva fläkten). Blev så jädra nöjd, älskar ek och svart.


RSS 2.0



Blogg listad på Bloggtoppen.se

My Topsites List

Bloggplus Topplistan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...