Recept på biskvier
Nakitundrade om biskvierna jag gjorde var lätta att göra. Det var dom och här kommer receptet.
Ingredienser (20 portioner)
- Bottnar
- 300 g mandelmassa
- 1 äggvita
- Fyllning:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk kakao
- Glasyr:
- 125 g mörk blockchoklad
- 1 msk smör
Tillagning
- Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.
- Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
- Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.
- Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
- Glasyr: Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.
- Blanda smör och smält blockchoklad.
- Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
- Ställ kakorna kallt.
Ojdå, det är så hääär dom ska se ut. Med lite träning kanske =)
Receptet kommer från Receptcentralen
Trackback