Mot ett sundare liv. Dag 18
Idag lägger jag in en frukost och ett mellanmål som jag tyvärr inte har hunnit att pröva än.
Frukost: Päronyoghurt. 1 port
2 dl yoghurt
1 tärnat päron
0,5 msk linfrön
Pudra över ingefära.
1 skiva hårt bröd med messmör
Lunch: Chili. 2 port
Fräs i 0,5 msk smör:
200 g nötfärs
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
Tillsätt:
1 tärnad paprika
3 dl tomatsoppa
Låt sjuda 5 minuter.
Smaka av med chilipulver, oregano, salt och peppar.
Vänd ner 150 g vita bönor.
Servera med sallad.
Kommentar: Hädanefter när jag gör chili så kommer jag att använda tomatsoppa. Såå mycket fylligare smak.
Mellanmål: Nyponsoppa med macka. 1 port
2 dl lättsockrad nyponsoppa
1 skiva grovt bröd
2 skivor kokt smörgåsskinka och gurka.
Middag: Kött- och grönsakssoppa. 2 port
1 liter vatten
0,5 msk salt
250 g märgpipa eller högrev
0,5 purjolök, strimlad
0,5 gul lök, hackad
75 g rotselleri, tärnad
180 g potatis, tärnad
1 morot i tunna skivor
3 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk maizena majsstärkelse
Låt köttet koka i saltat vatten i cirka 1 timme. Ställ åt sidan.
Koka grönsakerna mjuka i 6 dl köttspad.
Tärna köttet och lägg i.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med:
2 skivor rågbröd fullkorn
30 g mager ost
Kommentar: Kanon att frysa in och ta med på jobb.
Frukost: Päronyoghurt. 1 port
2 dl yoghurt
1 tärnat päron
0,5 msk linfrön
Pudra över ingefära.
1 skiva hårt bröd med messmör

Fräs i 0,5 msk smör:
200 g nötfärs
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
Tillsätt:
1 tärnad paprika
3 dl tomatsoppa
Låt sjuda 5 minuter.
Smaka av med chilipulver, oregano, salt och peppar.
Vänd ner 150 g vita bönor.
Servera med sallad.
Kommentar: Hädanefter när jag gör chili så kommer jag att använda tomatsoppa. Såå mycket fylligare smak.
Mellanmål: Nyponsoppa med macka. 1 port
2 dl lättsockrad nyponsoppa
1 skiva grovt bröd
2 skivor kokt smörgåsskinka och gurka.
Middag: Kött- och grönsakssoppa. 2 port

1 liter vatten
0,5 msk salt
250 g märgpipa eller högrev
0,5 purjolök, strimlad
0,5 gul lök, hackad
75 g rotselleri, tärnad
180 g potatis, tärnad
1 morot i tunna skivor
3 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk maizena majsstärkelse
Låt köttet koka i saltat vatten i cirka 1 timme. Ställ åt sidan.
Koka grönsakerna mjuka i 6 dl köttspad.
Tärna köttet och lägg i.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med:
2 skivor rågbröd fullkorn
30 g mager ost
Kommentar: Kanon att frysa in och ta med på jobb.
Kommentarer
Trackback