Mot ett sundare liv. Dag 14
Jag ska erkänna... jag åt lite popcorn igår, kunde bara inte låta bli. :(
Ja, ja sånt är livet!
Frukost: Fil med müsli. 1 port
Lunch: Lins- och spenatröra. 2port
0,5 msk smör
Fräs 0,5 strimlad purjolök med 250 g tinad, urkramad bladspenat.
Tillsätt 0,5 tsk garam masala.
Häll på 2 dl mager kokosmjölk och koka upp.
Vänd ner 1 brk linser (ca 400 g).
Smaka av med salt och peppar
Servera med 2 små tortillabröd.
Kommentar: Ganska gott, men i mindre mängd. Man tröttnar lite på smaken och det krävs mer bröd.
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port
Middag: Fisk med rismix. 2 port
300 g vit fiskfilé, i bitar
1 tsk riven ingefära
0,5 tsk gurkmeja
1 msk olja
0,5 dl hackad dill
Rismix:
1,25 dl ris
0,5 paprika, i små bitar
0,5 dl finstrimlad purjolök, det gröna
Fräs ingefära och gurkmeja i oljan.
Stek fisken med kryddorna och vänd sist ner dillen.
Salta och peppra.
Koka riset och blanda med paprikan och purjon.
Servera med en röra av 1 riven morot,
1 msk sweet chilisås,
1 msk pressad lime
Kommentar: Perfekt för en fiskälskare som jag.
Ja, ja sånt är livet!
Frukost: Fil med müsli. 1 port
Lunch: Lins- och spenatröra. 2port

0,5 msk smör
Fräs 0,5 strimlad purjolök med 250 g tinad, urkramad bladspenat.
Tillsätt 0,5 tsk garam masala.
Häll på 2 dl mager kokosmjölk och koka upp.
Vänd ner 1 brk linser (ca 400 g).
Smaka av med salt och peppar
Servera med 2 små tortillabröd.
Kommentar: Ganska gott, men i mindre mängd. Man tröttnar lite på smaken och det krävs mer bröd.
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port

300 g vit fiskfilé, i bitar
1 tsk riven ingefära
0,5 tsk gurkmeja
1 msk olja
0,5 dl hackad dill
Rismix:
1,25 dl ris
0,5 paprika, i små bitar
0,5 dl finstrimlad purjolök, det gröna
Fräs ingefära och gurkmeja i oljan.
Stek fisken med kryddorna och vänd sist ner dillen.
Salta och peppra.
Koka riset och blanda med paprikan och purjon.
Servera med en röra av 1 riven morot,
1 msk sweet chilisås,
1 msk pressad lime
Kommentar: Perfekt för en fiskälskare som jag.
Kommentarer
Trackback