Mot ett sundare liv. Dag 12
Frukost: Morgonmackor. 1 port
Lunch: Grön ärtsoppa. 2 port
Koka 250 g gröna ärter i 5 dl grönsaksbuljong 5 min.
Tillsätt 1 dl mager kokosmjölk och mixa soppan slät.
Smaka av med 0,5 tsk sambal oelek,
1 msk pressad citron,
salt och peppar
Servera med 25 cm grov baguette,
2 msk mager färskost
Kommentar: Jag kan inte förmå mig till att pröva detta, tog kaviarmums istället.
Mellanmål: Tortillamacka. 1 port
Middag: Kyckling med dip. 2 port
2 kycklingfiléer
0,5 msk smör
0,5 dl hackad persilja
Dip:
Ca 350 g sötpotatis, kokt i bitar
0,5 dl mager kesella
0,5 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Dela filéerna på mitten och bryn i smör. Salta och peppra.
Stek klart i ugnen ca 15 min, 225 grader. Vänd i persilja.
Dip: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Späd eventuellt med vatten.
Servera med morotsstavar, gurkstavar och endiveblad.
Kommentar: Dipen var var väldigt annorlunda i smaken och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte om det eller ej.
Lunch: Grön ärtsoppa. 2 port
Koka 250 g gröna ärter i 5 dl grönsaksbuljong 5 min.
Tillsätt 1 dl mager kokosmjölk och mixa soppan slät.
Smaka av med 0,5 tsk sambal oelek,
1 msk pressad citron,
salt och peppar
Servera med 25 cm grov baguette,
2 msk mager färskost
Kommentar: Jag kan inte förmå mig till att pröva detta, tog kaviarmums istället.
Mellanmål: Tortillamacka. 1 port

2 kycklingfiléer
0,5 msk smör
0,5 dl hackad persilja
Dip:
Ca 350 g sötpotatis, kokt i bitar
0,5 dl mager kesella
0,5 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Dela filéerna på mitten och bryn i smör. Salta och peppra.
Stek klart i ugnen ca 15 min, 225 grader. Vänd i persilja.
Dip: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Späd eventuellt med vatten.
Servera med morotsstavar, gurkstavar och endiveblad.
Kommentar: Dipen var var väldigt annorlunda i smaken och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte om det eller ej.
Kommentarer
Trackback