Mot ett sundare liv. Dag 16
Frukost: Fil med müsli. 1 port
Lunch: Färsmacka. 2 port
Blanda:
100 g nötfärs
0,5 dl vatten
1 tsk potatismjöl
2 msk finhackad rödbeta
1 msk finhackad gul lök
1 msk kapris
Salt och peppar
Bred färsen på 2 skivor formbröd fullkorn och stek med färsen nedåt i 1 msk smör.
Vänd och stek andra sidan.
Servera med 2 stekta ägg och sallad.
Kommentar: Jag har nog aldrig ätit något liknande men det var faktiskt ganska gott.
Mellanmål: Bärgott. 1 port
Middag: Räkor med sötsur sås. 2 port
400 g räkor, oskalade
0,5 chili, finhackad
1,5 dl ananasjuice
1 msk vinäger. Jag tog mindre än halva denna mängd.
0,5 msk tomatpuré
1 msk brun farin
0,5 msk maizena majsstärkelse
Skala räkorna.
Koka chili, juice vinäger, tomatpuré och farin i några minuter.
Vispa ner majsstärkelsen utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar, lägg i räkorna och värm.
Servera med:
2 port kokt fullkornsris
200 g kokt broccoli
Kommentar: Mmmmm....
Lunch: Färsmacka. 2 port
Blanda:
100 g nötfärs
0,5 dl vatten
1 tsk potatismjöl
2 msk finhackad rödbeta
1 msk finhackad gul lök
1 msk kapris
Salt och peppar
Bred färsen på 2 skivor formbröd fullkorn och stek med färsen nedåt i 1 msk smör.
Vänd och stek andra sidan.
Servera med 2 stekta ägg och sallad.
Kommentar: Jag har nog aldrig ätit något liknande men det var faktiskt ganska gott.
Mellanmål: Bärgott. 1 port
Middag: Räkor med sötsur sås. 2 port
400 g räkor, oskalade
0,5 chili, finhackad
1,5 dl ananasjuice
1 msk vinäger. Jag tog mindre än halva denna mängd.
0,5 msk tomatpuré
1 msk brun farin
0,5 msk maizena majsstärkelse
Skala räkorna.
Koka chili, juice vinäger, tomatpuré och farin i några minuter.
Vispa ner majsstärkelsen utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar, lägg i räkorna och värm.
Servera med:
2 port kokt fullkornsris
200 g kokt broccoli
Kommentar: Mmmmm....
Kommentarer
Trackback