Mot ett sundare liv. Dag 17
Frukost: Fil och banan. 1 portLunch: Kalkon med potatissallad. 2 port
160 g rökt kalkon
Blanda:
1 msk olja
0,5 msk pressad citron
0,5 msk honung
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk riven ingefära
1 msk hackad gräslök
Lägg blandningen över kalkonen.
Potatissallad:
300 g kall kokt potatis
1 dl strimlad purjolök
1 dl gräddfil
0,5 msk vinäger
Smaka av med salt och peppar.
Kommentar: Ja, jag tyckte det var jättegott men mina arbetskamrater befarade att deras mat skulle ta smak av vitlöken när det stod i kylen.
Hi, hi...
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port
Middag: Kokt lax med grapefrukt. 2 port
200 g laxfilé
3 dl fiskbuljong
1 röd grapefrukt i skinnfria klyftor. Spara saften som blir.
10 cm gurka, tärnad
2 salladslökar, strimlad
0,5 msk honung
Sjud laxen i buljong ca 5 min.
Blanda gurka och lök.
Häll över grapefruktsaften,
honung och lite pressad citron.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med:
1, 25 dl couscous (måttet är okokt)
Sallad
Kommentar: Till och med mina fiskhatande barn gillade detta.
Låter "skit"Gott ;) tror jag ska titta in här ofta....behöver ta ett par kilo :)