Mot ett sundare liv. Dag 20
Frukost: Fil och banan. 1 port
Lunch: Svampomelett. 2 port
Fräs:
200 g blandad svamp
0,5 hackad gul lök
0,5 msk smör
Salta och peppra.
Vänd ner 1 msk persilja.
Rör ihop:
4 ägg
4 msk vatten
Salt och peppar
Häll över svampröran och strö över 1 dl mager riven ost.
Stek tills omeletten stannar.
Servera med 2 skivor grovt bröd.
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port
Middag: Lövbiff med klyftpotatis. 2 port
200 g lövbiff
0,5 msk smör
2 rödlökar i skivor
0,5 msk smör
Lite vinäger
1 msk olja
0,5 msk honung
300 g klyftad potatis
Bryn rödlöken i smör.
Blanda:
Vinäger
Olja
Honung
Salt och peppar
Häll över den varma löken.
Ringla 0,5 msk olja över potatisen och stek mitt i ugnen 225 grader, cirka 25 minuter.
Salta och peppra.
Stek köttet hastigt i smör.
Servera med sallad.
Kommentar: Grymt gott så klart!

Fräs:
200 g blandad svamp
0,5 hackad gul lök
0,5 msk smör
Salta och peppra.
Vänd ner 1 msk persilja.
Rör ihop:
4 ägg
4 msk vatten
Salt och peppar
Häll över svampröran och strö över 1 dl mager riven ost.
Stek tills omeletten stannar.
Servera med 2 skivor grovt bröd.
Mellanmål: Fruktsallad. 1 port

200 g lövbiff
0,5 msk smör
2 rödlökar i skivor
0,5 msk smör
Lite vinäger
1 msk olja
0,5 msk honung
300 g klyftad potatis
Bryn rödlöken i smör.
Blanda:
Vinäger
Olja
Honung
Salt och peppar
Häll över den varma löken.
Ringla 0,5 msk olja över potatisen och stek mitt i ugnen 225 grader, cirka 25 minuter.
Salta och peppra.
Stek köttet hastigt i smör.
Servera med sallad.
Kommentar: Grymt gott så klart!
Kommentarer
Trackback